Ministerul Muncii navighează în ape liniştite: Momentan, nu vedem concedieri colective

„Momentan, nu vedem concedieri colective în piaţă, suntem tot într-un deficit de forţă de muncă”, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

154 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii navighează în ape liniştite: Momentan, nu vedem concedieri colective

Ministerul Muncii navighează în ape liniştite: Momentan, nu vedem concedieri colective

„Am înţeles că ar exista îngrijorări dintr-o zonă a pieţei cum că există riscul să ne trezim în faţa unor concedieri. Am vorbit chiar săptămâna trecută cu toţi directorii de AJOFM-uri din ţară, nu ne aflăm încă în acea zonă, dar le-am rugat să fie foarte atente, să monitorizeze situaţia punctual”, afirmă Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii, relevă Ziarul Financiar.

În piaţa muncii locală nu observă încă procese majore de concedieri colective, iar companiile active aici suferă în continuare din cauza deficitului de forţă de muncă, susţine Cristian Vasilcoiu, secretar de stat în Ministerul Muncii.

„Momentan suntem tot într-un deficit de forţă de muncă, avem creştere de număr de contracte de muncă, continuăm să aducem muncitori străini. Am înţeles că ar exista îngrijorări dintr-o zonă a pieţei cum că există riscul să ne trezim în faţa unor concedieri. Am vorbit chiar săptămâna trecută cu toţi directorii de AJOFM-uri din ţară, nu ne aflăm încă în acea zonă, dar le-am rugat să fie foarte atente, să monitorizeze situaţia punctual, pentru că, repet, în pofida unor îngrijorări care există în piaţă, momentan nu vedem aşa ceva.

Dimpotrivă, vedem în continuare un deficit pe piaţa voastră de muncă, deficit care nu e doar în România, este în toată Europa”, a spus Cristian Vasilcoiu în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
muncă,
angajaţi,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici