Ministerul Muncii: peste 82% dintre pensionarii vor avea o creştere a pensiilor

  • Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale anunţă că recalcularea pensiilor s-a finalizat la timp.
  • Peste 82% dintre pensionarii vor beneficia de o creştere a pensiei, mai transmite ministerul.
Urmărește
501 afișări
Imaginea articolului Ministerul Muncii: peste 82% dintre pensionarii vor avea o creştere a pensiilor

Ministerul Muncii: peste 82% dintre pensionarii vor avea o creştere a pensiilor

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale anunţă că „a finalizat, prin Casa Naţională de Pensii Publice, recalcularea pensiilor din sistemul public la timp”. Drept urmare, peste 82% dintre pensionarii din sistemul public vor beneficia de o creştere a pensiei începând din această lună, susţine ministerul.

„Concret, peste 3,8 milioane de pensionari vor avea o majorare a pensiei din septembrie 2024, media de creştere fiind de 26,65%. Această creştere se adaugă indexării de 13,8% aplicată la 1 ianuarie 2024 tuturor pensiilor, rezultând într-o creştere cumulată de peste 40% pentru cei mai mulţi dintre pensionari în acest an. Subliniem că nicio pensie nu scade. Chiar dacă în decizia de recalculare primită recent apare o sumă mai mică decât pensia din luna august 2024, se menţine cuantumul cel mai favorabil, adică pensia în plată”, a comunicat duminică Ministerul Muncii.

Pentru cei care beneficiază de indemnizaţia socială pentru pensionari, dacă decizia de recalculare indică o valoare mai mică de 1.281 de lei, aceştia vor continua să primească suma de 1.281 de lei, a adăugat ministerul.

Potrivit sursei menţionate, recalcularea pensiilor s-a realizat pe baza a trei componente esenţiale: punctele de contributivitate, punctele de stabilitate şi punctele asimilate.

„Punctele de contributivitate, determinate de valoarea contribuţiilor plătite pe parcursul carierei, au avut cea mai mare influenţă asupra cuantumului final al pensiei. Scopul Legii 360/2023 a fost recalcularea pe contributivitate şi predictibilitatea pentru stagiile complete de cotizare care să asigure sustenabilitatea sistemului public de pensii”, a precizat Ministerul Muncii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici