- Home
- Economic
- WASHINGTON, (19.04.2015, 14:05)
- Florentina Dragu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ministrul francez al Finanţelor: Perechea euro/dolar ar trebui să se stabilizeze la nivelul actual
Cotaţiile euro, monedă care în ultimele luni s-a depreciat puternic faţă de dolar în urma măsurilor implementate de BCE, ar trebui să se stabilizeze la nivelurile actuale, o accentuare a scăderii însemnând intrarea într-o "zonă periculoasă", potrivit ministrului francez al Finanţelor, Michel Sapin.
Urmărește
319 afișări
Ministrul francez al Finanţelor: Perechea euro/dolar ar trebui să se stabilizeze la nivelul actual (Imagine: Mediafax Foto / AP)
"Obiectivul actual este stabilizarea (euro). Dacă Europa ar vrea sau ar da impresia că doreşte ca euro să continue să se deprecieze, atunci am intra într-o zonă periculoasă", a spus Sapin în timpul unor întâlniri ale oficialilor din zona euro cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, transmite Wall Street Journal.
Ministrul francez a subliniat că stabilizarea cotaţiilor euro la nivelul actual ar fi benefică pentru susţinerea creşterii economice din Europa.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
Afirmaţiile lui Sapin sunt notabile, în special prin prisma faptului că Franţa a fost în ultimii ani unul dintre cei mai vocali susţinători ai deprecierii euro, care acţionează în favoarea exporturilor europene.
Moneda unică europeană a încheiat şedinţa de vineri la 1,08 unităţi faţă de dolarul american, mult sub cotaţia de 1,4 unităţi înregistrată în aceeaşi perioadă din 2014. Declinul euro a început la finele anului trecut şi a continuat în prima parte din acest an şi a fost cauzat în principal de programele de relaxare monetară demarate de Banca Centrală Europeană pentru susţinerea economiei din zona euro şi creşterea inflaţiei.
În ultimele două săptămâni, euro s-a stabilizat în jurul a 1,05-1,10 unităţi faţă de dolar, după ce la începutul anului a scăzut la niveluri record.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe