- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Moody’s amână retrogradarea băncilor pentru a evalua efectul pierderilor JP Morgan şi al crizei
Moody’s va amâna retrogradarea ratingurilor a peste 100 de bănci, pentru a evalua efectul pierderilor JP Morgan şi probabilitatea mai mare de destrămare a zonei euro, a declarat un oficial al agenţiei de evaluare financiară, citat de Bloomberg.
Moody’s amână retrogradarea băncilor pentru a evalua efectul pierderilor JP Morgan şi al crizei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Agenţia a anunţat în aprilie că va începe, de la începutul lunii mai, să retrogradeze ratingurile băncilor, între care Deutsche Bank, BNP Paribas, JP Morgan şi Morgan Stanley.
Purtătorul de cuvânt al Moody’s, Kirsten Knight, a declarat însă luni că programul agenţiei de finalizare a evaluării băncilor nu s-a modificat.
"Moody’s anticipează că va finaliza evaluările până la sfârşitul lunii iunie", a afirmat Knight într-un comunicat, fără să comenteze când va avea loc prima retrogradare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Cum ar fi arătat pacea în termenii Moscovei? Documente scurse dezvăluie cerinţele Proiectului de Pace al Rusiei din 2022
-
Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
-
Nelu Tătaru a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită
Este pentru a doua oară într-o lună când Moody’s amână publicarea detaliilor legate de retrogradări.
Orice revizuire în scădere a calificativelor va mări costurile de finanţare ale băncilor, în timp ce efectul împrumuturilor ieftine furnizate de Banca Centrală Europeană (BCE) în decembrie şi februarie dispare, iar liderii politici au probleme din cauza crizei datoriilor.
Moody’s modifică sistemul de evaluare a băncilor europene şi companiilor financiare internaţionale, pentru a reflecta efectele adverse ale crizei datoriilor suverane, recesiunea economică şi regulile Basel III.
JP Morgan a anunţat săptămâna trecută că a înregistrat pierderi de 2 miliarde de dolari legate de tranzacţiile cu instrumente financiare derivate, în timp ce Spania a naţionalizat Bankia, a patra mare bancă din ţară, şi a obligat băncile să crească provizioanele pentru creditele imobiliare cu 30 de miliarde de euro.
În plus, indicele Bloomberg Europe 500 pentru bănci şi servicii financiare a scăzut luni cu 3,3% din cauza temerilor provocate de impasul politic din Grecia, care riscă să ducă la ieşirea ţării din zona euro.
Moody’s intenţiona iniţial să înceapă retrogradările băncilor în aprilie, dar a amânat operaţiunea pentru începutul lunii mai.
Evaluarea va începe cu băncile din Italia, urmate apoi de cele din Spania, Austria, Suedia, Norvegia, Marea Britanie şi Germania. Este improbabil ca ratingurile companiilor financiare, inclusiv băncile de investiţii din SUA, să fie modificate înainte de iunie.
Potrivit Moody’s, calificativele datoriilor pe termen lung ale UBS şi Credit Suisse, cele mai mari bănci din Elveţia, Banco Bilbao Vizcaya Argentina şi Morgan Stanley, proprietarea celei mai mari case de brokeraj din lume, ar putea fi reduse cu trei trepte.
JPMorgan, cea mai mare şi mai profitabilă bancă din SUA, Goldman Sachs Group, a cincea ca mărime pe piaţa americană, şi HSBC, lider în Marea Britanie, ar putea fi retrogradate cu două trepte.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO