- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Nicolescu va propune CE să sprijine consumatorii vulnerabili la plata facturilor la energie şi gaze
Ministrul delegat pentru energie, Răzvan Nicolescu, va propune Comisiei Europene să definească consumatorii vulnerabil la preţurile la energie şi gaze, astfel ca aceştia să primească fonduri europene la plata facturilor.
Ministrul pentru energie va propune Comisiei Europene să sprijine consumatorii vulnerabili la plata facturilor la energie şi gaze (Imagine: Shutterstock)
El a făcut această declaraţie după o întâlnire cu comisarul european pentru Energie, Gunther Oettinger.
România s-a angajat în faţa FMI să liberalizeze preţurile la energia electrică şi gaze în mod etapizat pe durata mai multor ani.
Preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, declara în toamna anului trecut, la conferinţa "Mediafax Talks about Energy", că proiectul guvernului de liberalizare a tarifelor va putea fi considerat un succes atunci când vor putea fi identificaţi consumatorii vulnerabili, cu venituri mici, şi se vor găsi modalităţi de sprijinire a acestora la plata facturii la energie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
Analiză: cât costă să încarci o maşină electrică în România în comparaţie cu alte ţări
-
Melania Trump respinge tradiţia: Prima doamnă refuză să se întâlnească cu Jill Biden la Casa Albă
-
Tribunalul Bucureşti declină contestaţia Dianei Şoşoacă
Potrivit celor mai recente date ale Eurostat, în al doilea semestru din 2012, Bulgaria şi România aveau cele mai mici preţuri medii la electricitate dintre statele membre UE, de 9,6 euro pentru 100kWh şi, respectiv, 10,8 euro per 100 kWh, iar cele mai mari s-au regăsit în Danemarca (29,7 euro) şi Cipru (29,1 euro).
Raportat la puterea de cumpărare, cea mai ieftină energie electrică din UE este în Finalanda, Franţa, Luxemburg şi Suedia, iar cea mai scumpă în Cipru, Germania, Polonia, Portugalia şi Ungaria.
În ceea ce priveşte gazele, cele mai mici preţuri medii au fost înregistrate în România (2,7 euro per 100 kWh), Slovacia şi Estonia şi cele mai mari în Suedia, Danemarca şi Grecia.
Ajustate la puterea de cumpărare, cele mai mici preţuri la gaz sunt în Luxemburg, Marea Britanie, România, Franţa şi Irlanda şi cele mai ridicate în Bulgaria, Grecia, Portugalia, Ungaria, Spania şi Lituania.
Preţul la gazele naturale pentru consumatorii casnici din România a crescut de la 1 aprilie 2014 cu 2%.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO