- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Niţă i-a transmis comisarului Oettinger că România continuă să sprijine energia regenerabilă
Autorităţile vor continua să susţină producţia energiei din surse regenerabile şi analizează potenţiale scheme de sprijin pentru consumatorii industriali, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, într-o discuţie cu comisarul european Gunther Oettinger.
Niţă i-a transmis comisarului Oettinger că România continuă să sprijine energia regenerabilă
"Am discutat despre energia regenerabilă şi impactul acesteia la nivelul costurilor suportate de consumatorii industriali şi casnici. România va continua să sprijine acest sector, păstrând un echilibru necesar pentru economia locală", a afirmat Niţă, citat într-un comunicat al Departamentului pentru Energie.
Comunicatul precizează că Niţă i-a spus comisarului european pe Energie Gunther Oettinger că România este una dintre ţările din blocul comunitar care se află în graficul privind ţintele asumate pentru 2020, respectiv ca ponderea energiei verzi în consumul final să fie de 24%, după ce în 2010 procentajul era de 23,6%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
-
Atacul din Germania. Ce ştim până acum despre atacul de la piaţa de Crăciun din Germania. Detalii despre atacator
-
Războiul din Ucraina. Dronele ucrainene lovesc adânc în inima Rusia. Trupele Moscovei avansează în regiunea Doneţk
Guvernul sprijină producţia de energie verde prin sistemul certificatelor vezi. Fiecare producător primeşte gratuit de la Transelectrica un anumit număr de certificate verzi pentru energia pe care o produce şi o livrează în reţea.
Mai departe, producătorii vând aceste certificate verzi către furnizori, care sunt obligaţi prin lege să le cumpere, scopul fiind ca o anumită parte din consumul final de energie să fie asigurată de sursele regenerabile. Furnizorii îşi recuperează costurile cu achiziţia certificatelor verzi prin includerea în tarife a acestor cheltuieli.
Executivul a hotărât însă, în luna iunie, să reducă sprijinul acordat prin sistemul de certificate verzi pentru producţia de energie din surse regenerabile. Decizia a fost criticată de companii şi de asociaţiile producătorilor de energie verde.
În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 410 MM. Proiectele de energie eoliană aflate în exploatare depăşesec 2.100 MW.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO