- Home
- Economic
- (09.06.2021, 08:58)
- Irina Apetrii
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Noua Casă: fondurile se epuizează rapid. Ce fel de credite au ales românii?
- Tot mai mulţi români vor să-şi cumpere o locuinţă.
- O bună parte optează pentru programul "Noua Casă.
- În primele două luni de la startul programului, a fost epuizat aproape jumătate din plafonul de 1,5 miliarde de lei.
Urmărește
6165 afișări
Noua Casă 2021
În pofida pandemiei, tot mai mulţi români vor să-şi cumpere o locuinţă, iar o bună parte dintre ei optează pentru programul "Noua Casă". O arată cifrele, potrivit cărora, în primele două luni de la startul programului, a fost epuizat aproape jumătate din plafonul de 1,5 miliarde de lei alocat pentru acest an.
Câte persoane au aplicat pentru Noua Casă
Până acum, pentru „Noua Casă” au aplicat 5.500 de persoane. Iar valoarea totală a creditelor pe care le-au luat este de 735 de milioane de lei, după cum a anunţat pe Facebook ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Asta înseamnă aproximativ 49% din plafonul total de 1,5 miliarde de lei alocat pentru anul în curs.
„84% beneficiază de credite cu o valoare individuală de până la 70.000 euro, în timp de 16% beneficiază credite de până la 140.000 euro. Valoarea totală a creditelor acordate în baza garanţiilor programului Noua Casă, până la începutul lunii iunie, este de 1,43 miliarde lei”, a informat Alexandru Nazare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Aşa că cei care vor să-şi cumpere o locuinţă prin "Noua Casă", ar trebui să se grăbească, pentru că fondurile se epuizează rapid.
Noua Casă. Ce fel de credite au ales oamenii?
85% din oameni au optat pentru credite cu o valoare maximă de 70.000 de euro, iar plafoanele se stabilesc în funcţie de categoria în care se încadrează locuinţa. Pentru locuinţele care valorează cel mult 140.000 de euro, plafonul maxim de garantare este de 60%. În acest caz, avansul pe care ar trebui să-l plăteşti este de 15%.
Diferenţe Credit Prima Casă - Credit ipotecar
Irina Chiţu, analist financiar-bancar, spune că deşi pentru Noua Casă ai nevoie de un avans de doar 5%, faţă de 15% pentru un credit ipotecar, acest lucru nu înseamnă neapărat un avantaj. Asta pentru că te îndatorezi mai puţin atunci când plăteşti un avans mai generos. Dar, faţă de creditarea ipotecară, Noua Casă are taxe mai mici.
„Singurul comision este comisionul care se duce către Fondul de Garantare care, anul acesta, este mai mic decât anii trecuţi. Este 0,3%. Aprobarea durează puţin mai mult, depinzi de când se alocă fondurile către bănci”, spune ea.
„Ne aşteptăm anul acesta la minim 18.000 de beneficiari. Este un program în care doar în Bucureşti, în primul trimestru al acestui an, s-au vândut 5.000 de locuinţe, cel mai mare număr de locuinţe din perioada postdecembristă. Comparativ, în 2019, în primul trimestru, vorbim de Bucureşti, s-au vândut 3800 de locuinţe. În ultimul trimestru din 2020, 5 miliarde de euro a fost piaţa creditelor ipotecare", a explicat Dumitru Nancu, directorul General al FNGCIMM, în luna mai.
„Ne aşteptăm anul acesta la minim 18.000 de beneficiari. Este un program în care doar în Bucureşti, în primul trimestru al acestui an, s-au vândut 5.000 de locuinţe, cel mai mare număr de locuinţe din perioada postdecembristă. Comparativ, în 2019, în primul trimestru, vorbim de Bucureşti, s-au vândut 3800 de locuinţe. În ultimul trimestru din 2020, 5 miliarde de euro a fost piaţa creditelor ipotecare", a explicat Dumitru Nancu, directorul General al FNGCIMM, în luna mai.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe