- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (08.10.2015, 13:28)
- Alina Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul de angajaţi din industria serviciilor pentru afaceri va creşte cu peste 60% până în 2017
Numărul de angajaţi din industria serviciilor pentru afaceri va creşte cu peste 60% până în 2017, urmând să fie depăşit astfel pragul de 100.000 salariaţi, conform unui studiu realizat de compania de audit şi consultanţă KPMG pentru Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri (ABSL).
Urmărește
1168 afișări
Numărul de angajaţi din industria serviciilor pentru afaceri va creşte cu peste 60% până în 2017 (Imagine: Shutterstock)
"Industria a înregistrat o creştere accelerată în ultimii 10 ani, însumând în prezent peste 60.000 de profesionişti, din care aproximativ 30% în companii membre ABSL. În anul 2014, profesioniştii din industrie reprezentau 1,9% din populaţia activă a ţării, iar sectorul a contribuit cu 1,4% la produsul intern brut, conform datelor din piaţă. Companiile din domeniu previzionează o creştere de peste 60% a numărului de angajaţi până în 2017", se arată în studiu.
Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România este cea mai importantă organizaţie care reprezintă sectorul local de servicii de afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
Aproximativ 25% dintre profesionişti sunt angajaţi în servicii de IT, aproape aceeşi pondere în operaţiuni, iar 50% în servicii financiare şi de contabilitate, resurse umane şi altele, conform studiului KPMG care a analizat activitatea a 29 dintre cele mai importante companii din industria serviciilor pentru afaceri, desfăşurata pe parcursul anului 2015. Companiile respondente însumează peste 18.000 de angajaţi, dintre care aproape 90% au studii superioare, iar 81% îşi desfăşoară activitatea în Bucureşti, 7% în Cluj-Napoca şi aproximativ 12% în localităţi precum Iaşi, Timişoara, Braşov sau Craiova.
Industria serviciilor pentru afaceri a depăşit 1,5 miliarde de euro în 2014, ca urmare a creşterii accelerate înregistrate pe parcursul ultimilor ani, din care 45% a fost generată de cele 29 de companii, care au avut o cifră de afaceri de 675 milioane euro în 2014. Valoarea totală a investiţiilor în comunitatea locală, prin programe de educaţie sau responsabilitate socială, depăşeşte 600.000 de euro, conform studiului.
"ABSL susţine constant expansiunea industriei serviciilor pentru afaceri şi transformarea sa într-un domeniu strategic pentru economia autohtonă prin atragerea de noi investitori şi dezvoltarea unei colaborări strânse la nivel de industrie, bazată pe schimbul reciproc de expertiză şi bune practici. Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri este este unul dintre cei mai importanţi angajatori din România, cu un număr de 60.000 de profesionişti în industrie, în prezent. Analiştii estimează o creştere până la 150.000- 300.000 în următorii 5 ani", a declarat Florin Grama, preşedintele ABSL România.
Sectorul serviciilor pentru afaceri este extrem de competitiv şi reprezintă una dintre industriile cu cele mai rapide creşteri din România, având o contribuţie importantă la exporturi şi un impact puternic pe piaţa muncii. Principalii jucători din industrie şi-au exprimat în cadrul studiului intenţia de a-şi extinde activitatea în următorii doi ani. Aproximativ 50% dintre companiile care au participat la studiu au în vedere oferta de noi servicii clienţilor existenţi sau noi, în timp ce 18% doresc să îşi extindă activitatea oferind aceleaşi servicii clienţilor noi, iar 8% au ca strategie stabilizarea şi optimizarea activităţilor curente.
Capitalul străin rămâne sursa principală de investiţii în industria serviciilor pentru afaceri din România. Principalii investitori străini sunt companii din ţări din Europa Occidentală (precum Franţa, Germania, Italia, Olanda, Marea Britanie, Irlanda) si Statele Unite. Pe lângă acestea, companii din Brazilia şi din Bulgaria şi-au început, de asemenea, operaţiunile pe plan local. De la lansarea sa, Asociaţia Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România a sprijinit investitorii străini interesaţi să interacţioneze cu companiile care desfăşoară activităţi în sectorul serviciilor pentru afaceri din România, evaluând oportunităţi de investiţii şi de lansare a activităţilor, şi s-a concentrat în stabilirea unor colaborări strânse şi parteneriate strategice cu jucători şi susţinători cheie din industrie, din perspectiva ABSL, asigurând astfel continuarea dezvoltării pieţei.
Industria locală oferă o gamă largă de servicii clienţilor din Europa, America de Nord şi România, acoperind şi America de Sud, Africa, Asia Pacific, precum şi Orientul Mijlociu.
ABSL a organizat la Bucureşti o conferinţă anuală, ajunsă la cea de-a treia ediţie. Evenimentul a reunit 500 de lideri reprezentând companii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile serviciilor partajate, externalizării proceselor de afaceri, externalizării tehnologiei informaţionale şi cercetării şi dezvoltării.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe