- Home
- Economic
- MADRID, (19.05.2014, 17:50)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Numărul locuinţelor din Spania confiscate de bănci a crescut cu 11% anul trecut, la aproape 50.000
Numărul locuinţelor din Spania confiscate de bănci pentru neplata împrumuturilor a crescut în 2013 cu 11,1%, la aproape 50.000, potrivit datelor publicate luni de Banca Spaniei.
Urmărește
128 afișări
Numărul locuinţelor din Spania confiscate de bănci a crescut cu 11% anul trecut, la aproape 50.000 (Imakgine: Mediafax Foto/AFP)
Spania s-a confruntat din 2008 atât cu criza financiară internaţională, cât şi cu spargerea unei bule speculative imobiliare.
Banca centrală a început să publice din 2013 date referitoare la locuinţele confiscate, iniţial în baza unei investigaţii la bănci, iar ulterior le-a obligat să raporteze periodic date.
Băncile, care au primit în 2012 un ajutor european de peste 40 de miliarde de euro, au confiscat anul trecut 49.694 de locuinţe, din care marea majoritate, respectiv 38.961, au fost locuinţe principale, iar restul reşedinţe secundare sau pentru închiriat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
În 21.521 de cazuri, proprietarii au renunţat voluntar la proprietăţile deţinute, în cadrul unei proceduri de cedare către bancă a acestora pentru stingerea datoriilor.
Băncile au recurs la justiţie pentru recuperarea a 28.173 de locuinţe, cu 18,5% mai multe faţă de 2012, care în majoritatea cazurilor, respectiv 26.113, erau deja goale.
"În 2012 şi 2013, peste 100.000 de familii şi-au pierdut locuinţele", se arată într-un comunicat al asociaţiei clienţilor băncilor.
Datele scot în evidenţă că criza ipotecară continuă şi sute de mii de familii continuă să fie victimele legislaţiei spaniole injuste, în acest domeniu, potrivit asociaţiei.
În ultimii ani, evacuarea proprietarilor şi locatarilor supraîndatoraţi a provocat indignare în Spania, mai ales în urma mai multor sinucideri ale unor persoane aflate pe punctul de a fi scoase în stradă.
Asociaţia victimelor creditelor imobiliare, care organizează regulat demonstraţii la domiciliul persoanelor ameninţate cu evacuarea, susţine că din 2009 a împiedicat peste 1.000 de evacuări şi a ajutat la relocarea a 1.000 de persoane.
Datele Băncii Spaniei publicate luni arată că evacuările sunt totuşi un fenomen limitat în ţară. Astfel, numai 2.060 de locuinţe ocupate au fost evacuate prin decizie judecătorească şi a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine doar în 147 de cazuri, faţă de 346 în 2012.
Spania, a patra mare economie din zona euro, a suferit două recesiuni în cinci ani, iar şomajul a atins în primul trimestru un maxim istoric de 25,93%, chiar dacă ţara a intrat pe drumul redresării. În primul trimestru, economia spaniolă a înregistrat o creştere de 0,4%.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe