Nvidia devansează Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume

  • Nvidia a depăşit Apple şi a devenit a doua cea mai valoroasă companie din lume.
  • Cotaţia acţiunilor producătorului de microcipuri pentru inteligenţă artificială a crescut, ajungând să valoreze peste 3 trilioane de dolari (2,34 trilioane de lire sterline).
171 afișări
Imaginea articolului Nvidia devansează Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume

Nvidia devansează Apple ca a doua cea mai valoroasă companie din lume

Doar Microsoft este o companie mai valoroasă listată la bursă, în timp ce Apple a căzut pe locul trei, potrivit Sky News.

Acţiunile Nvidia au crescut miercuri cu 5%, după un an de creştere - o acţiune costând acum 1.224,40 dolari (957 lire sterline). În urmă cu un an, o acţiune avea un preţ de 386,54 dolari (302 lire sterline), dar investitorii s-au înghesuit pentru a investi în inteligenţa artificială.

Nu mai departe de luna februarie, Nvidia era evaluată la 1 trilion de dolari mai puţin decât acum, dar un nou interes s-a născut după ce compania a anunţat un „stock split”, care va avea loc vineri.

O astfel de mişcare va creşte numărul de acţiuni disponibile - astfel încât mai mulţi oameni pot investi - şi va reduce, ca urmare, valoarea acţiunilor.

Valoarea companiilor publice se măsoară prin numărul de acţiuni emise şi preţul acestor acţiuni.

Companiile de tehnologie - inclusiv Microsoft şi Apple - s-au întrecut în a dezvolta inteligenţa artificială şi a o încorpora în produsele lor.

Nvidia a fost fondată în 1993, în California. A dezvoltat microcipuri încă de la înfiinţare şi a adăugat caracteristici de învăţare automată în produsele sale de ani de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici