O companie de minat bitcoin a făcut milioane de dolari din în timpul valului de căldură

Riot, o companie de minat bitcoin, a făcut milioane de dolari în timpul valului de căldură care a lovit mai multe zone ale planetei, anunţă Ziarul Financiar.

Urmărește
1516 afișări
Imaginea articolului O companie de minat bitcoin a făcut milioane de dolari din în timpul valului de căldură

Compania de minat bitcoin, Riot Platforms Inc. a câştigat milioane de dolari vânzând energie în loc să producă token-uri în al doilea trimestru, în timp ce industria minieră de criptomonede a continuat să se lupte cu impactul preţurilor scăzute ale activelor digitale, conform Bloomberg.

Compania cu sediul în Castle Rock, Colorado, a avut 13,5 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice în timpul trimestrului, în timp ce a generat 49,7 milioane de dolari în venituri din minerit. Riot a înregistrat anul trecut 27,3 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice şi 6,5 milioane de dolari în 2021 din vânzările de energie electrică către Electric Reliability Council of Texas, care este operatorul de reţea al statului.

Pierderea netă a Riot în al doilea trimestru s-a redus la 27,7 milioane de dolari, sau 17 cenţi pe acţiune, de la 353,6 milioane de dolari, sau 2,71 dolari, când preţurile bitcoin s-au prăbuşit în trimestrul din urmă cu un an. În general, veniturile din al doilea trimestru au crescut la 76,6 milioane de dolari, deşi au fost mai mici decât prognoza medie a analiştilor intervievaţi de Bloomberg.

Compania a avut credite de energie în valoare de 18,3 milioane de dolari în lunile iunie şi iulie, pe baza celor mai recente actualizări operaţionale lunare, inclusiv 14,8 milioane de dolari în credite de reducere a energiei electrice primite din vânzarea de energie electrică înapoi în reţeaua ERCOT la preţuri spot determinate de piaţă în cadrul contractelor sale de energie pe termen lung şi 3,5 milioane de dolari în credite primite din participarea la programele de răspuns la cerere ERCOT.

Nu este clar ce alte companii de criptomonede au participat la programele de răspuns la cerere, deoarece includerea furnizorilor este "voluntară şi nu înseamnă neapărat că o entitate este calificată să furnizeze servicii de răspuns la cerere şi nici nu face distincţie între statutul activ sau inactiv al unei entităţi", potrivit site-ului ERCOT.

Marjele pentru minerii bitcoin s-au redus de anul trecut, când preţul acestuia s-a prăbuşit şi costurile cu energia electrică au crescut vertiginos. Riot se numără printre minerii care au reuşit să obţină venituri prin închiderea operaţiunilor lor cu consum intensiv de energie şi revânzarea energiei la un preţ mai mare în timpul crizei.

Compania, care operează una dintre cele mai mari facilităţi de minerit bitcoin din lume în Texas, a câştigat zeci de milioane de dolari în timpul celor mai fierbinţi luni din acest stat, deoarece cererea de energie electrică a atins un nivel record pe fondul valurilor de căldură.

În timp ce Riot se numără printre primele companii din acest domeniu, alături de Marathon Digital Holdings şi Core Scientific, acesta se distinge prin eforturile sale de a-şi diversifica afacerile într-o iarnă crypto prelungită.

Segmentul de afaceri de inginerie al companiei oferă servicii de proiectare, fabricare şi instalare a produselor de distribuţie a energiei electrice, axate în principal pe clienţi comerciali şi guvernamentali de mari dimensiuni şi deserveşte clienţi de pe o gamă largă de pieţe, inclusiv centre de date şi generare de energie.

Minarea Bitcoin este un proces care consumă multă energie electrică, în care minerii folosesc computere specializate şi scumpe pentru a valida înregistrările tranzacţiilor din blockchain şi pentru a obţine recompense sub formă de token.

Acţiunile Riot au crescut cu aproximativ 380% în acest an, până la aproximativ 16,34 dolari. Acţiunile, care s-au tranzacţionat până la 79 de dolari în februarie 2021, s-au prăbuşit cu 85% anul trecut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici