- Home
- Economic
- (26.07.2020, 16:46)
- Andreea Neblea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oferte de job în plină pandemie de Covid-19. Domeniile care prosperă şi în care sunt angajaţi mii de oameni
- Zeci de mii de oameni şi-au pierdut locurile de muncă în timpul pandemiei
- Există totuşi domenii care fac angajări masive în această perioadă
- Supermarketurile, firmele de livrări şi cele de tehnologie caută oameni şi în pandemie
- Firme care au recrutat în vreme de coronavirus îţi spun experienţele lor
Urmărește
4260 afișări
Oferte de job în plină pandemie de Covid-19. Domeniile care prosperă şi angajează mii de oameni
În pandemie, cu siguranţă ai auzit de concedierile pe bandă rulantă ale mai multor companii din întreaga lume. Spre exemplu, pentru a înţelege proporţiile, îţi spun că în 48 de ore, la începutul lunii iulie, mai mult de 12.000 de persoane din Marea Britanie au aflat că sunt pe cale să îşi piardă job-urile, de la piloţii companiei de zbor easyJet până la angajaţii celebrului magazin luxos Harrods.
În acelaşi timp, există domenii care caută angajaţi şi care fac ca imaginea sumbră a pierderilor masive de locuri de muncă să fie treptat uitată. Supermarketurile, în special. Iar asta nu este surprinzător având în vedere cererea mare de produse alimentare, într-o lume în care restaurantele şi pub-urile sunt închise. Săptămâna trecută, pe LinkedIn au fost văzute zeci de companii care mai degrabă angajează decât să concedieze. Numai lanţul de supermarket-uri Tesco a angajat 50 de mii de persoane, printre care 4.000 de şoferi şi 12.000 de persoane care s-au ocupat de comenzile online. Acestea au fost angajări temporare, unele din ele fiind deja desfiinţate. Totuşi, o mulţime de alte locuri de muncă sunt încă disponibile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
În plus, de curând au apărut informaţii privind oferte de muncă precum: 400 de joburi în aeroporturile din Berlin, până la 200 la o universitate australiană şi aproape 660 la un lanţ de restaurante din Quebec.
Cum este să fii angajat într-un moment ca acesta?
Aceasta este o întrebare la care îţi răspund două persoane, care au vorbit despre experienţele lor pentru Financial Times. „Nu am avut timp să respirăm“, spune Helen Field-Andrews, şefa departamentului de resurse umane la Hermes, o companie de livrări care are în plan să atingă un total de 10.500 de persoane angajate de la începutul pandemiei şi până în octombrie pentru a face faţă volumului record de cumpărături online.
Helen spune că peste 7000 de persoane au aplicat pentru 160 de job-uri. „În mod normal, intervievam trei sau patru oameni pentru un post, din care doar unul era potrivit“, a mai mărturisit ea, adăugând că, de data aceasta însă, toţi îndeplineau criteriile ca să fie angajaţi.
Angajarea oamenilor fără a-i întâlni faţă în faţă a fost o experienţă nouă pentru Simon Holden, director la CityFibre, cel mai mare furnizor de fibră optică din Marea Britanie, care intenţionează să creeze până la 10.000 de locuri de muncă în următorii trei ani. „Până acum, merge bine“, spune el, mărturisind că experienţa pandemiei l-a făcut să se gândească mai mult la valoarea întâlnirilor şi discuţiilor directe.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe