- Home
- Economic
- FRANKFURT, (19.05.2015, 16:13)
- Anca Dumitrescu
Oficial BCE: Rapiditatea vânzărilor de obligaţiuni europene din ultima perioadă este îngrijorătoare
Vânzările de obligaţiuni guvernamentale eurpene din ultima perioadă reprezintă o corecţie normală, dar rapiditatea ajustării este îngrijorătoare şi indică o "volatilitate extremă a pieţei", a declarat marţi Benoit Coeure, membru în board-ul executiv al Băncii Centrale Europene (BCE).
Urmărește
194 afișări
Oficial BCE: Rapiditatea vânzărilor de obligaţiuni europene din ultima perioadă este îngrijorătoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
BCE, care cumpără lunar obligaţiuni în valoare de 60 de miliarde de euro, în cadrul programului de suplimentare a lichidităţilor în valoare totală de 1.100 de miliarde de euro, va suplimenta uşor achiziţiile în lunile mai şi iunie, din cauza lichidităţii scăzute a pieţei din iulie şi august, a spus Coeure, citat de Reuters.
Oficialul BCE a precizat că această suplimentare nu are nicio legătură cu volatilitatea pieţei.
"Nu cred că scăderea recentă a preţurilor obligaţiunilor din Germania şi din alte ţări este un motiv de îngrijorare, reflectând până acum o corecţie a pieţei. Mai îngrijorătoare este rapiditatea acestei schimbări", a spus Coeure.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Cuba: 553 de prizonieri au fost eliberaţi după relaxarea sancţiunilor de către SUA
-
Zelenski vizitează Polonia după progresele în disputa istorică privind al Doilea Război Mondial
-
Şedinţă crucială la banca centrală la început de an. Ce se va întâmpla cu dobânzile?
În urma declaraţiilor, euro s-a depreciat, revenind sub nivelul de 1,12 dolari pe unitate pentru prima oară într-o săptămână, iar acţiunile şi obligaţiunile europene au crescut.
Indicele FTSEurofirst 300 a crescut cu 1,2%, DAX al bursei din Frankfurt cu 1,9%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 2%. Indicele londonez FTSE 100 a avansat cu 0,4%.
Randamentele obligaţiunilor, a căror evoluţie este opusă preţurilor acestora, au scăzut la rândul lor. Astfel, randamentul obligaţiunilor germane pe termen de 10 ani a scăzut cu 0,07 puncte procentuale, iar randamentele obligaţiunilor similare ale Italiei şi Spaniei cu câte 0,09 puncte procentuale.
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Cine deține și ce valoare are Casa Ceaușescu. „Palatul Primăverii” era locul de suflet al dictatorului
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe