Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul românilor la site-urile de jocuri neautorizate în România

ONJN discută cu providerii de internet pentru a bloca accesul românilor la site-urile de pariuri sportive şi jocuri de noroc online deţinute de firmele care nu sunt autorizate în România şi nu plătesc fiscului taxa de 0,1% pe mâna jucată, a declarat preşedintele Oficiului, Odeta Nestor.

Urmărește
8989 afișări
Imaginea articolului Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul românilor la site-urile de jocuri neautorizate în România

ONJN vrea să blocheze accesul românilor la site-urile de jocuri neautorizate în România

"Ne aşteptăm să se autorizeze operatorii de jocuri online, mai ales că am reglementat zona providerilor de internet, şi sper să reuşim să tăiem accesul la site-urile neautorizate. Se va da posibilitatea jucătorului român să joace pe toate site-urile deţinute de operatori înregistraţi în România", a spus şefa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.

Ea a arătat că se va elabora o listă neagră cu societăţile care nu sunt autorizate în România, pe care o vor putea consulta atât providerii de internet, cât şi jucătorii.

"E infracţiune şi în acest moment să joci pe un site neautorizat în România", susţine Odeta Nestor.

Ea a arătat că monitorizarea operatorilor de pariuri şi jocuri de noroc online se va face de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc prin servere oglindă montate de către firmele care vin la autorizare, cu acces la informaţii şi chei de control.

Prin noua legislaţie, fiecare mână jucată online la jocuri de noroc se va impozita cu 0,1% din valoare, în timp ce la pariurile în cotă fixă online se va percepe o taxă de 16% din veniturile operatorului, dar nu mai puţin de 90.000 de euro.

Comisia Europeană a cerut în luna noiembrie mai multor state europene, printre care şi România, să se asigure că reglementările naţionale în materie de servicii de jocuri de noroc respectă libertăţile fundamentale ale Tratatului privind funcţionarea UE.

În cazul României, Belgiei, Ciprului, Republicii Cehe, Lituaniei şi Poloniei, Executivul european a trimis o cerere oficială de informaţii privind legislaţia naţională care "restricţionează furnizarea de servicii de jocuri de noroc".

Potrivit unui comunicat, CE este "preocupată" de compatibilitatea cu legislaţia UE a dispoziţiilor naţionale care condiţionează furnizarea serviciilor de jocuri de noroc online de "prezenţa fizică în statul membru destinatar, stabilind o formă juridică specifică în baza legislaţiei naţionale, impunând obţinerea unei aprobări prealabile din partea autorităţilor pentru orice modificări ale structurii acţionariatului sau interzicând capitalul străin".

Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care se va stabili că nu vor mai fi impozitate veniturile obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker.

În schimb, ONJN şi Ministerul Finanţelor propun creşterea taxelor plătite de operatori, iar în urma noii modalităţi de impozitare se aşteaptă la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu faţă de suma înregistrată anul trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici