- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.12.2013, 15:59)
- Ovidiu Tempea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc vrea să blocheze accesul românilor la site-urile de jocuri neautorizate în România
ONJN discută cu providerii de internet pentru a bloca accesul românilor la site-urile de pariuri sportive şi jocuri de noroc online deţinute de firmele care nu sunt autorizate în România şi nu plătesc fiscului taxa de 0,1% pe mâna jucată, a declarat preşedintele Oficiului, Odeta Nestor.
Urmărește
8989 afișări
ONJN vrea să blocheze accesul românilor la site-urile de jocuri neautorizate în România
"Ne aşteptăm să se autorizeze operatorii de jocuri online, mai ales că am reglementat zona providerilor de internet, şi sper să reuşim să tăiem accesul la site-urile neautorizate. Se va da posibilitatea jucătorului român să joace pe toate site-urile deţinute de operatori înregistraţi în România", a spus şefa Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc.
Ea a arătat că se va elabora o listă neagră cu societăţile care nu sunt autorizate în România, pe care o vor putea consulta atât providerii de internet, cât şi jucătorii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"E infracţiune şi în acest moment să joci pe un site neautorizat în România", susţine Odeta Nestor.
Ea a arătat că monitorizarea operatorilor de pariuri şi jocuri de noroc online se va face de către Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc prin servere oglindă montate de către firmele care vin la autorizare, cu acces la informaţii şi chei de control.
Prin noua legislaţie, fiecare mână jucată online la jocuri de noroc se va impozita cu 0,1% din valoare, în timp ce la pariurile în cotă fixă online se va percepe o taxă de 16% din veniturile operatorului, dar nu mai puţin de 90.000 de euro.
Comisia Europeană a cerut în luna noiembrie mai multor state europene, printre care şi România, să se asigure că reglementările naţionale în materie de servicii de jocuri de noroc respectă libertăţile fundamentale ale Tratatului privind funcţionarea UE.
În cazul României, Belgiei, Ciprului, Republicii Cehe, Lituaniei şi Poloniei, Executivul european a trimis o cerere oficială de informaţii privind legislaţia naţională care "restricţionează furnizarea de servicii de jocuri de noroc".
Potrivit unui comunicat, CE este "preocupată" de compatibilitatea cu legislaţia UE a dispoziţiilor naţionale care condiţionează furnizarea serviciilor de jocuri de noroc online de "prezenţa fizică în statul membru destinatar, stabilind o formă juridică specifică în baza legislaţiei naţionale, impunând obţinerea unei aprobări prealabile din partea autorităţilor pentru orice modificări ale structurii acţionariatului sau interzicând capitalul străin".
Guvernul va adopta o ordonanţă de urgenţă prin care se va stabili că nu vor mai fi impozitate veniturile obţinute de către persoane fizice din jocuri de noroc tip slot-machine, videoloterie, pariuri în cotă fixă, jocuri de noroc on-line, jocuri caracteristice cazinourilor şi cluburilor de poker.
În schimb, ONJN şi Ministerul Finanţelor propun creşterea taxelor plătite de operatori, iar în urma noii modalităţi de impozitare se aşteaptă la venituri suplimentare de 34 milioane lei, dublu faţă de suma înregistrată anul trecut.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe