- Home
- Economic
- NEW YORK, (20.03.2014, 13:09)
- Marius Oncu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oligarhii, băncile şi companiile din Rusia au datorii externe de peste 700 MILIARDE de dolari
Oligarhii, băncile şi companiile din Rusia s-au împrumutat masiv în ultimii ani în afara ţării, datoria externă totală depăşind 700 miliarde dolari la sfârşitul anului trecut, potrivit datelor băncii centrale ruse, care evidenţiază riscurile unor sancţiuni mai dure în contextul crizei ucrainene.
Urmărește
1238 afișări
Oligarhii, băncile şi companiile din Rusia au datorii externe de peste 700 miliarde de dolari
Faţă de finele anului 2011, soldul datoriei externe a crescut cu aproape 200 de miliarde de dolari, potrivit CNN.
Chiar în această săptămână, marcată de anexarea Crimeei de către Rusia, compania minieră Metalloinvest a anunţat că a obţinut o linie de finanţare a exporturilor de 1,15 miliarde de dolari de la un grup de bănci, printre care cele mai mari trei instituţii de credit din Franţa, Deutsche Bank (Germania), UniCredit (Italia), ING (Olanda), Credit Suisse (Elveţia) şi Bank of Tokyo Mitsubishi (Japonia).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Metalloinvest este controlată de miliardarul Alişer Usmanov, cel mai bogat om din Rusia şi un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.
Liderii statelor UE vor analiza din nou joi măsuri pentru a creşte presiunea asupra Rusiei, după ce Putin a semnat marţi tratatul de anexare a regiunii ucrainene.
Statele Unite şi Europa afirmă că Rusia a încălcat suveranitatea Ucrainei şi au impus deja restricţii de călătorie şi îngheţarea activelor în cazul a 28 de oficiali ruşi şi ucraineni cu rol determinant în anexarea Crimeei.
Statele UE vor acţiona, probabil, extrem de precaut în privinţa impunerii de sancţiuni, care ar avea impact economic negativ puternic de ambele părţi. În comparaţie cu Statele Unite, Rusia are relaţii comerciale şi de investiţii mult mai strânse cu Europa.
Riscurile creditorilor Rusiei sunt deja în creştere din cauza încetinirii puternice a economiei. Dacă situaţia se înrăutăţeşte, băncile din Europa ar avea mult mai mult de pierdut faţă de cele americane.
Potrivit datelor Băncii Reglementelor Internaţionale, creditele acordate de băncile din Europa în Rusia se situau la 184 miliarde de dolari în septembrie. Instituţiile de credit americane au o expunere de 37 de miliarde de dolari.
Dintre băncile europene, cele din Franţa au împrumutat cel mai mult în Rusia, cu 51 miliarde de dolari, urmate de cele din Italia - 29 miliarde de dolari, Germania - 24 miliarde de dolari, Marea Britanie - 19 miliarde de dolari şi Olanda - 18 miliarde de dolari.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe