- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (24.03.2015, 14:08)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Omniasig a lansat o poliţă care acoperă pagubele provocate de câinii periculoşi
Omniasig a lansat o poliţă care acoperă răspunderea civilă a proprietarilor de câini de luptă şi de atac pentru pagubele produse de aceştia altor persoane, suma asigurată fiind între 2.000 euro şi 100.000 euro, în funcţie de primă, care în cazul unui Rottweiller variază de la 70 euro la 350 euro.
Urmărește
228 afișări
Omniasig a lansat o poliţă care acoperă pagubele provocate de câinii periculoşi (Imagine: Cătălina Filip/Mediafax Foto)
Persoanele care deţin câini de luptă şi de atac sunt obligate, conform OUG 55/2002, să încheie asigurări de răspundere civilă pentru eventualele pagube produse de aceştia.
Câini care pot fi asiguraţi prin poliţa Omniasig sunt grupaţi în două categorii.
Prima se referă la câinii de luptă şi de atac, asimilaţi prin caracterele morfologice cu câini de tipul Pit Bull, Boerbull, Bandog şi metişii lor. În a doua categorie intră câinii din rasele American Staffordshire Terrier, Tosa, Rottweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila Brazileiro, Mastiff, Ciobănesc Caucazian, Cane Corso şi metişii lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
"Se pot asigura prin poliţă şi alte categorii de câini, decât cele de mai sus, precum şi alte animale de casă şi animale domestice (cabaline, bovine, ovine etc.)", se arată într-un comunicat al Omniasig VIG.
Obiectul poliţei îl constituie acoperirea daunelor cauzate terţilor, de fapta animalului aflat în proprietatea sau deţinerea asiguratului şi pentru care acesta răspunde civil, conform legii, şi în legătură cu care asiguratul a primit o plângere sau cerere scrisă de despăgubire din partea păgubitului.
Riscurile asigurate prin această poliţă sunt deces sau vătămare corporală a persoanelor, rănirea sau uciderea altor animale şi daune materiale cauzate bunurilor terţilor.
Limitele de răspundere (sumele asigurate) pentru care se poate încheia această poliţă variază între 2.000 euro şi 100.000 euro.
Tariful unei astfel de poliţe variază în funcţie de categoria de animale, limita de răspundere, franşiza şi alte criterii specifice, se mai spune în comunicatul Omniasig.
În cazul unui Rottweiller, la o sumă asigurată de 2.000 de euro, proprietarul câinelui va plăti o primă de asigurare anuală de circa 70 de euro. La o sumă asigurată de 10.000 de euro, prima anuală va urca la circa 350 de euro.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe