- Home
- Economic
- PRAGA, (03.10.2011, 16:27)
- Marius Oncu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
OMV ar putea vinde activele din mai multe ţări est-europene, dar va rămâne în România
Grupul austriac OMV analizează vânzarea rafinăriilor şi benzinăriilor din mai multe state din Europa de Est, precum Cehia, Ungaria sau Bulgaria, parte a planului de a obţine fonduri de un miliard de euro, însă va rămâne pe piaţa din România, potrivit postului ceh de televiziune CT 24.
Urmărește
273 afișări
OMV ar putea vinde activele din mai multe ţări est-europene, dar va rămâne în România (Imagine: Shutterstock)
OMV va rămâne "în mod cert" în Austria, Germania, România şi Turcia, dar analizează vânzarea activelor din Cehia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, Bosnia-Herţegovina şi Italia.
Informaţiile au la bază strategia grupului OMV, dar şi declaraţii ale directorului general al OMV, Gerhard Roiss.
Fondurile obţinute de OMV ar urma să fie folosite pentru investiţii în domeniul gazelor naturale, considerat mai profitabil decât rafinăriile şi benzinăriile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Valoarea reţelei de benzinării a OMV în Cehia este estimată la 4 miliarde de coroane (160,6 milioane de euro).
Grupul a transmis, ulterior, o declaraţie de presă în care arată că analizează optimizarea portofoliului de rafinare şi distribuţie, dar nu a luat o decizie privind activele de pe acest segment.
"OMV analizează optimizarea portofoliului său de rafinare şi marketing. Nu au fost luate decizii finale cu privire la activele de rafinare şi marketing la care se va renunţa, prin urmare nu comentăm zvonurile apărute în piaţă", se menţionează în declaraţie.
OMV a prezentat în septembrie elemente din noua strategie a grupului până în 2021. Obiectivele grupului sunt renunţartea la active de un miliard de euro din partea de rafinare şi marketing şi concentrarea pe producţia de hidrocarburi şi energie electrică.
Astfel, până în 2021 activele de rafinare şi marketing, care în prezent reprezintă 53% din activele grupului, vor fi reduse la 25%, iar importanţa segmentului de explorare şi producţie va creşte de la 35% la 55%.
De asemenea, strategia vizează ieşirea de pe unele pieţe şi consolidarea pe altele, a anunţat grupul în septembrie.
Roiss a afirmat la acea dată că planul de renunţare la active de un miliard de euro nu include şi rafinăria Arpechim a Petrom, care este închisă. OMV a anunţat deja că va reduce capacitatea de rafinare a unităţii Petrobrazi.
De asemenea, OMV Petrom analizează varianta vânzării a circa 130 de benzinării, aproape un sfert din întreaga sa reţea de distribuţie a carburanţilor, scria Ziarul Financiar săptămâna trecută. Potrivit unor surse din piaţă, producătorul de petrol şi gaze local este în proces de due diligence cu sârbii de NIS, grup petrolier controlat de Gazprom, dar nu este clar dacă acest proces se va finaliza printr-o tranzacţie.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe