OMV Petrom intră pe piaţa gazelor naturale din Bulgaria

OMV Petrom, al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din România şi cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei, şi-a extins activitatea de furnizare gaze naturale pe piaţa din Bulgaria, din octombrie, printr-o ofertă care vizează exclusiv consumatorii industriali.

Urmărește
94 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom intră pe piaţa gazelor naturale din Bulgaria

OMV Petrom intră pe piaţa gazelor naturale din Bulgaria

Compania mai operează local o reţea de staţii de distribuţie a carburanţilor sub brandul OMV şi deţine licenţa de explorare pentru perimetrul Han Asparuh din Marea Neagră.

„În ultimii doi ani ne-am consolidat prezenta pe piaţa din România şi am început extinderea în regiune. Bulgaria este un pas natural, având în vedere proximitatea şi faptul că suntem deja prezenţi pe această piaţă cu reţeaua de staţii OMV şi cu operaţiuni de explorare în Marea Neagră”, spune Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze si Energie, citat de Ziarul Financiar.

OMV Petrom este activ pe întreg lanţul valoric al gazelor naturale, de la producţie şi procesare, până la comercializare şi furnizare. Compania este al doilea cel mai mare producător de gaze naturale din România, cu o producţie de 3,3 miliarde de metri cubi în 2023. Prin producţia proprie şi prin contractele de furnizare, compania a asigurat circa 40% din consumul de gaze naturale din România în 2023.

OMV Petrom deţine o cotă de 50% din proiectul Neptun Deep şi este operatorul acestuia. Neptun Deep este cea mai mare resursă de gaze naturale din UE, cu o producţie estimată de circa 100 miliarde de metri cubi.

Primele gaze din Neptun Deep sunt aşteptate în 2027.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omv petrom,
bulgaria,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici