- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (26.01.2015, 13:04)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PAID vrea o creştere de 10% a primelor, în acest an, după o campanie de informare
Societatea care emite asigurările obligatorii pentru locuinţe, PAID, vrea să aloce în acest an 1% din veniturile din 2014 pentru o campanie de informare a populaţiei, care va aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de poliţe, de la 1,5 milioane în decembrie 2014, potrivit companiei.
Urmărește
155 afișări
PAID vrea o creştere de 10% a primelor, în acest an, după o campanie de informare
"În 2014, veniturile din subscrieri ale PAID au atins 143 milioane de lei şi vrem să alocăm pentru campania de informare a populaţiei cu privire la poliţa PAD o sumă reprezentând 1% din primele companiei. Derularea acestei campanii are aduce un plus de 10% la nivelul portofoliului de poliţe şi, implicit, la creşterea gradului de cuprindere în asigurare a locuinţelor la nivel naţional", a declarat directorul general al PAID, Nicoleta Neacşu.
PAID a încheiat anul trecut cu un portofoliu de 1,49 milioane de poliţe, dublu faţă de 2013, dar în scădere de la un maxim de 1,57 milioane atins la începutul lunii septembrie, potrivit datelor disponibile pe pagina web a companiei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coaliția PSD-PNL-UDMR alege datele votului. Primul tur, înainte de Paște?
-
Israelul a reţinut medici după un raid asupra unui spital, spun oficiali din domeniul sănătăţii
-
Libanul expulzează 70 de ofiţeri şi soldaţi sirieni într-o acţiune de securitate intensificată
-
Preşedinta Georgiei se alătură protestatarilor şi refuză să demisioneze, denunţând alegerile ca fiind fraudate
Neacşu a afirmat că a propus autorităţii de ASF o serie de modificări ale legislaţiei care reglementează funcţionarea PAID, care, adoptate, vor ajuta la mai buna funcţionare a companiei.
"Spre exemplu, ne dorim să vindem direct poliţe PAD. Conform legislaţiei, PAID nu poate vinde direct poliţe PAD, ci doar prin brokeri. De asemenea, credem că lipsa interesului brokerilor faţă de poliţele PAD este datorat comisionului, unul mic de altfel. O soluţie ar fi majorarea preţului poliţelor PAD, care dacă ar fi pusă în aplicare, ar permite şi cumpărarea unei reasigurări mai bune a PAID. O altă propunere ar fi schimbarea modului de instrumentare a dosarelor de daună", a mai spus Neacşu.
PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009. Cei mai mari acţionari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama şi Gothaer România, fiecare cu 15%. Generali România are o participaţie de 11%, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, Grawe România şi UNIQA România deţin câte 5,5% din acţiuni.
Primele poliţe emise de PAID, cunoscute şi sub denumirea PAD, au fost emise în iulie 2010.
În 2013, primele subscrise pentru asigurările obligatorii de locuinţe au crescut cu 149%, la 60,25 milioane de lei, de la 24,2 milioane de lei în urmă cu un an, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).
Potrivit legii, toţi proprietarii de locuinţe au obligaţia de a încheia poliţe PAD, care oferă acoperire împotriva riscurilor catastrofice (cutremurelor, alunecărilor de teren şi inundaţiilor) în limita sumei asigurate de 20.000 euro (poliţe tip A) sau 10.000 euro (poliţe tip B), în funcţie de structura constructivă a locuinţei asigurate.
Poliţele tip A acoperă daunele produse de inundaţii, alunecări de teren şi cutremur în limita a 20.000 de euro pentru locuinţe cu structură de rezistenţă din beton armat, metal ori lemn sau cu pereţi exteriori din piatră, caramidă arsă sau din orice alte materiale rezultate în urma unui tratament termic şi/sau chimic.
În cazul poliţelor tip B, suma asigurată se ridică la 10.000 euro şi se referă la locuinţele cu pereţi exteriori din cărămidă nearsă sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic şi/sau chimic.
Proprietarii care nu îşi asigură locuinţele vor fi amendaţi de autorităţile locale cu până la 500 lei.
Citește pe alephnews.ro: Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Înfiorător! Ce a apărut la locul accidentului din Roșiori? Oamenilor care trec pe stradă nu le vine să creadă
CANCAN.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:21
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
astăzi, 19:17
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână / Ucraina atacă un depozit de drone din Rusia