- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Patriciu: Euro este o monedă falsă şi extrem de volatilă. Firmele cumpără materia primă în dolari
Omul de afaceri Dinu Patriciu consideră că euro este o monedă falsă şi extrem de volatilă, ţinută în mod artificial la valoarea din prezent de către Banca Naţională a României, iar oamenii de afaceri cumpără materia primă în dolari.
Patriciu: Euro este o monedă falsă şi extrem de volatilă. Firmele cumpără materia primă în dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Faptul că Banca Naţională ţine în mod fals cursul e greşit. Estimez la mai mult de 4,7-4,8 lei cursul de schimb pentru un euro", a răspuns Patriciu, întrebat dacă menţine o estimare a sa mai veche că euro va ajunge la 4,7 lei la sfârşitul anului.
El a adăugat că euro este o monedă falsă şi extrem de volatilă, pe care nu te poţi baza.
"Nu se cumpără nimic în euro. Toate materiile prime le cumpărăm în dolari", a mai spus omul de afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a declarat marţi că Banca Naţională a României a cumpărat euro de pe piaţa valutară în primul trimestru şi a vândut valută în lunile următoare, operaţiuni prin care a urmărit inclusiv gestionarea lichidităţii din piaţa interbancară.
El a precizat că BNR nu a cheltuit 11 miliarde de euro în prin vânzarea de valută în piaţă în ultimii ani, aşa cum rezultă din unele analize, menţionând că nivelul actual al cursului nu este unul artificial.
"Cursul nu este artificial. Ca să nu lungesc mai mult vorba, putea să fie mai volatil, mai fluctuant. De ce cursurile libere se numesc cursuri flotante şi nu fluctuante? Cursul flotant nu trebuie să fie un curs foarte variabil. Dacă introduceţi datele Ministerului Finanţelor veţi vedea că actualul curs nu este artificial. Probabil am evitat fluctuaţii mari de curs pentru că a transmis mesaje în toate părţile", a afirmat Isărescu la conferinţa Romanian Financial Forum organizată de MEDIAFAX împreună cu Banca Naţională a României.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord