- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.11.2013, 15:39)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PE şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind bugetul pe 2014
Parlamentul European şi Consiliul UE au ajuns, în noaptea de luni spre marţi, la un acord privind bugetul Uniunii pe 2014, care cuprinde şi o înţelegere privind suplimentarea sumelor pe anul curent pentru ajutoarele acordate României, Germaniei, Cehiei şi Austriei.
Urmărește
98 afișări
PE şi Consiliul UE au ajuns la un acord privind bugetul pe 2014 (Imagine: Shutterstock)
"După 16 ore de negocieri am ajuns la un acord privind bugetul UE pe 2014. Sunt mulţumit de înţelegerea dintre Parlamentul European şi Consiliu care oferă atât de necesarele oportunităţi de investiţii pentru mediul de afaceri, pentru oamenii de ştiintă, pentru oraşele, regiunile şi studenţii din Europa", a declarat, marţi, comisarul european pentru buget, Janusz Lewandowski.
Oficialul european a menţionat "spiritul de cooperare" dovedit de Parlamentul European, de Preşedinţia lituaniană a UE şi de statele membre, precum şi "compromisurile pe care au fost dispuşi să le facă pentru a nu-i dezamăgi pe toţi cei care aşteaptă fondurile UE în întreaga Europă", a mai spus Lewandowski.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un avion sud-coreean cu 181 de persoane la bord s-a prăbușit la aterizare în sud-vestul Coreei de Sud, spun oficialii. 28 de oameni au murit
-
Noul decret al lui Putin desemnează Ucraina drept sursă principală de „extremism” şi introduce conceptul de „rusofobie”
-
Elon Musk susţine partidul AfD într-un articol de opinie publicat într-un ziar german
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Zelenski sugerează schimbări importante în structura de personal / Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
Acesta consideră că acordul încheiat în noaptea de luni spre marţi reprezintă "un pas crucial" în vederea adoptării viitorului bugetul multianual (2014-2020).
Acordul prevede plăţi în valoare de 135,5 miliarde de euro şi angajamente în valoare de 142,6 miliarde de euro. În ceea ce priveşte plăţile, au fost alocate suplimentar 500 de milioane de euro, faţă de propunerea iniţială a Consiliului UE.
În total, bugetul este mai mic cu 9,4% faţă de cel pe 2013.
Acordul prevede şi un pachet suplimentar pentru plata unor despăgubiri, în cadrul bugetului pe 2013, pentru Germania, România, Austria şi Cehia, în urma unor intemperii în 2013 şi 2012.
Comisarul UE pentru politică regională, Johannes Hahn, a anunţat, la 3 octombrie, că Executivul de la Bruxelles va aloca peste 360 de milioane de euro Germaniei, ca urmare a inundaţiilor grave suferite de aceasta în lunile mai şi iunie 2013. Ţările învecinate, Austria şi Cehia, care au suferit daune mai mici ca rezultat direct al inundaţiilor, vor beneficia de 21,6, respectiv 15,9 milioane de euro. Totodată, Comisia a decis să acorde României despăgubiri în valoare de peste 2,4 milioane de euro ca ajutor pentru acoperirea costului daunelor produse de seceta şi de incendiile de păduri din vara anului 2012.
Comisia Europeană a motivat ajutorul acordat României prin faptul că, în vara anului 2012, mai multe zone din ţară au avut "de suferit de pe urma temperaturilor extrem de ridicate care au provocat secetă". "Aceasta a avut drept consecinţe pierderea unei părţi semnificative a recoltelor, numeroase incendii de pădure şi de vegetaţie şi grave penurii de apă la nivelul populaţiei", se arată într-un comunicat al CE.
Sprijinul financiar, oferit din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, va ajuta la acoperirea costurilor de urgenţă suportate de autorităţile publice din cele patru state membre în urma dezastrelor.
Comisia pentru Buget a PE urmează să voteze, joi, suplimentarea bugetară pe 2013, precum şi exerciţiul bugetar pentru 2014-2020.
Parlamentul European are programat votul pentru bugetul multianual 2014-2020 pe 19 noiembrie, iar votul pe bugetul 2014, în sesiunea plenară din 20 noiembrie.
Citește pe alephnews.ro: Coaliția PSD-PNL-UDMR stabilește datele alegerilor prezidențiale. Primul tur, înainte de Paște?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sonda Parker Solar Probe a ajuns la 6,1 milioane kilometri față de Soare. Cristian Român: „A zburat cu cea mai mare viteză atinsă vreodată de un obiect creat de mâna omului”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
GALERIE FOTO. S-au despărțit de Crăciun! Manechinul a șters toate pozele cu fotbalistul de pe rețelele de socializare
PROSPORT.RO
Care sunt cele două CUVINTE din limba română pe care le-ai folosit greșit până acum. Le auzi tot timpul de sărbători
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe