Pesta micilor rumegătoare: crescătorii de ovine să oprească mişcarea animalelor pentru trei săptămâni

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, şi preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, le-au solicitat, joi, crescătorilor de ovine să ia toate măsurile care se impun, respectiv oprirea mişcării animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare.

Urmărește
313 afișări
Imaginea articolului Pesta micilor rumegătoare: crescătorii de ovine să oprească mişcarea animalelor pentru trei săptămâni

Pesta micilor rumegătoare: crescătorii de ovine să oprească mişcarea animalelor pentru două săptămâni

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, împreună cu preşedintele ANSVSA, Alexandru Bociu, s-au întâlnit, joi, la sediul MADR cu reprezentanţii federaţiilor şi asociaţiilor de creştere a ovinelor pentru a identifica soluţii în vederea stopării răspândirii pestei micilor rumegătoare.

Cei doi le-au solicitat crescătorilor de ovine să ia toate măsurile care se impun, respectiv oprirea mişcării animalelor pentru următoarele trei săptămâni în vederea eradicării pestei micilor rumegătoare.

La rândul lor, crescătorii de ovine au adus asigurări că vor face tot posibilul să izoleze focarele şi să oprească transportul intern de animale.

„Avem pârghiile necesare să protejăm fermierii români, există soluţii pentru toată lumea, însă trebuie să ţinem cont de faptul că boala evoluează pe o anumită perioadă de timp”, a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ministrul a subliniat necesitatea unei colaborări strânse între fermieri şi autorităţi şi a amintit eforturile derulate de MADR pentru deschiderea de noi pieţe pentru exportul de ovine.

Reprezentanţii crescătorilor de ovine şi-au exprimat aprecierea pentru buna cooperare dintre MADR şi ANSVSA cu privire la menţinerea exporturilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici