- Home
- Economic
- ARAD, (09.09.2015, 13:52)
- Marian Buga , Adina Oşan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 20 de kilograme de lingouri şi bijuterii din aur, scoase la vânzare de Fiscul Arad - FOTO, video
Finanţele Publice din Arad scot la vânzare 22 de kilograme de lingouri şi bijuterii din aur care fuseseră confiscate în 2012 la frontieră, de la un cetăţean turc, preţul cerut de Fisc fiind de 130 de lei pe gram, însă la trei proceduri anterioare de vânzare nu au existat oferte.
Urmărește
2242 afișări
Peste 20 de kilograme de lingouri şi bijuterii din aur, scoase la vânzare de Fiscul Arad (Foto: AFP / Mediafax Foto)
Reprezentanţii Administraţiei Judeţeane a Finanţelor Publice (AJFP) Arad au declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că o cantitate de 22,17 kilograme de aur, constând în lingouri şi bijuterii, va fi scoasă la vânzare, la preţul de 130 de lei gramul, inclusiv TVA.
Conform sursei citate, trei proceduri de vânzare au mai fost organizate începând cu luna iulie, dar nu a existat nicio ofertă.
"Opinăm că lipsa ofertanţilor poate fi cauzată de tendinţa de scădere din ultima perioadă a cotaţiilor aurului pe pieţele internaţionale", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Călin Arusti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
Aurul este depozitat la Trezorerie, iar valorificarea se face doar prin vânzare directă către persoane fizice sau juridice autorizate de ANPC.
"Cantitatea de aur se vinde integral şi cu plata la facturare, urmare a anunţurilor publicate. În cazul în care nu există ofertanţi, preţul se poate reduce, conform legii, cu până la maximum 25% din valoarea iniţială", a precizat Arusti.
Conform sursei citate, aurul a fost confiscat în 19 septembrie 2012, de la un cetăţean turc, care intra în ţară prin Curtici cu un tren internaţional.
Cetăţeanul turc a atacat în instanţă procedura, dar a pierdut definitiv procesul, astfel că bunurile au devenit proprietate de stat. Ulterior, a avut loc expertizarea bunurilor în laboratoare autorizate din Arad şi Bucureşti, rezultând aur de diferite grade de puritate.
"În urma expertizării, s-a stabilit preţul, raportat la valoarea de referinţă, ţinând cont de puritatea pieselor", a mai precizat Arusti.
Cele 22,170 kilograme de aur sunt compuse din lingouri mari, lingouri mici, bare de diferite modele, monede şi bijuterii.
Potrivit unui comunicat de presă, remis în 2012, de Poliţia de Frontieră Arad, cantitatea de aur a fost confiscată de la un cetăţean turc, în vârstă de 41 de ani, care călătorea în trenul internaţional Budapesta - Bucureşti.
"Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la conţinutul bagajelor, fapt pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit al acestora. Astfel, au fost descoperite patru lingouri şi şase pachete acoperite cu banda adezivă, care conţineau mai multe medalioane şi agrafe de diferite dimensiuni, toate confecţionate dintr-un metal galben, presupus a fi aur", se arăta în comunicatul de la acea vreme.
Cetăţeanul turc nu deţinea documente de provenineţă pentru bunurile de valoare.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe