- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (18.03.2015, 13:12)
- Adrian Dumitrache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Piaţa smartphone-urilor va creşte cu 30% în acest an, de la 2,5-2,7 milioane unităţi vândute în 2014
Piaţa locală a telefoanelor inteligente va creşte cu 30% în acest an, de la 2,5-2,7 milioane de unităţi vândute în 2014, pe fondul menţinerii tendinţei de migrare a clienţilor de la terminale normale la inteligente, a declarat şeful diviziei Telecom a Samsung Telecom România, Alexandru Munteanu.
Urmărește
251 afișări
Piaţa smartphone-urilor va creşte cu 30% în acest an, de la 2,5-2,7 milioane unităţi vândute în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Numeroşi utilizatori de telefoane mobile migrează de la un terminal normal (feature phone) la unul inteligent (smartphone) şi consider că există suficient loc de creştere pe această piaţă. În prima parte a anului trecut, vânzările de telefoane mobile normale încă erau consistente, dar pe măsură ce preţurile terminalelor inteligente au scăzut, vânzările au crescut. Primele două luni din acest an au adus creşteri de peste 30% pe segmentul telefoanelor inteligente şi mă aştept ca până la finele anului, pe medie, avansul să se situeze în jurul valorii de 30%", a spus Munteanu, prezent la un eveniment dedicat lansării în România a terminalelor Samsung S6 şi S6 edge.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Mişcarea prin care românii ar putea avea un preţ mult mai mic la gaz din 2026. ”Ne-am putea decupla de la acest mecanism”
-
Ion Cristoiu: Despre cum prostea presa poporul român
-
O nouă pandemie nu mai aşteaptă după colţ ci e deja aici. Care este afecţiunea tăcută de care suferă tot mai mulţi români
El a adăugat că Samsung a încheiat anul 2014 cu o cotă de 40% din piaţa telefoanelor mobile, obiectivul pentru acest an fiiind apropierea de pragul de 50%.
"Mă aştept să atingem 45% din piaţă imediat după ce noile terminale premium, Galaxy S6 şi Galaxy S6 edge, vor fi disponibile pe piaţa românească, undeva în a doua parte a lunii aprilie", a afirmat Munteanu.
El a spus că distribuţia telefoanelor mobile Samsung se bazează pe operatorii de telefonie mobilă - 70% şi retaileri - 30%.
"Cifrele sunt normale. Operatorii acordă subvenţii importante la achizţia unui smartphone scump şi atunci îşi i-au partea leului", a spus reprezentantul Samsung Telecom România.
Producătorul sud-coreean Samsung a prezentat, la începutul acestei luni, terminalele S6 şi S6 edge la Mobile World Congress în Spania.
Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci, precum modelul S5, şi cameră foto de 16 megapixeli, cu o lentilă specială care îmbunătăţeşte calitatea fotografiilor făcute noaptea.
Ecranul Galaxy 6 edge se extinde şi pe margini, uşurând accesarea aplicaţiilor şi permiţând părţilor laterale să lumineze, chiar şi atunci când este cu faţă în jos, atunci când utilizatorul primeşte mesaje sau este sunat. Modelul S6 este dotat doar cu ecran frontal.
De asemenea, smartphone-urile includ un sistem de recunoaştere a amprentei, pentru sporirea securităţii echipamentelor.
Telefoanele pot fi încărcate wireless şi, după zece minute de alimentare a bateriei, utilizatorii pot folosi echipamentele pentru a vedea clipuri video timp de două ore.
Noile modelele lansate de Samsung vor rula sistemul de operare Android Lollipop de la Google.
Grupul sud-coreean Samsung este cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial după vânzări.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a dorit să fie văzut mort!'
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:01
Tomac, după nominalizarea lui Marco Rubio secretar de stat SUA: adoptă linia „pace prin putere”
-
astăzi, 09:53
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 997. Sprijinul bugetar extern al Ucrainei depăşeşte 100 de miliarde de dolari de la începutul războiului / Companii din Kazahstan furnizează echipamente de război electronic Rusiei, în ciuda sancţiunilor