- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (16.01.2014, 12:08)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Autostrada Comarnic-Braşov va fi finalizată în 2017. Cât costă construcţia autostrăzii şi care va fi taxa de utilizare
Autostrada Comarnic-Braşov va fi finalizată în 2017, lucrările de construcţie urmând să înceapă la finalul lunii aprilie, a anunţat joi premierul Victor Ponta. Premierul Ponta şi ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Şova, s-au întâlnit, joi, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Asocierii Vinci - Strabag - Aktor.
Urmărește
12063 afișări
Ponta: Autostrada Comarnic-Braşov va fi finalizată în 2017. Cât costă construcţia autostrăzii şi care va fi taxa de utilizare (Imagine: Gabriel Petrescu/Arhiva Mediafax Foto)
Asocierea Vinci - Strabag - Aktor a câştigat licitaţia pentru construcţia tronsonului de autostradă Comarnic-Braşov, iar cele două părţi au semnat un Memorandum de înţelegere.
Autostrada Comarnic-Braşov va avea o distanţă de 53,215 km plus 7 km de drumuri de legătură şi ca incluxse 3 tuneluri, 19 viaducte, 15 poduri precum şi 3 noduri de ieşire (Sinaia-Buăteni, Predeal şi Râşnov).
Suma estimată pentru construcţia autostrăzii este de 1,8 miliarde euro, la un cost de circa 28 milioane euro pe kilometru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Ponta a arătat că, potrivit memorandmului, ultimul kilometru al autostrăzii va fi finalizat în 2017, deşi speră ca proiectul să fie terminat până la finalul anului 2016, iar la momentul actual este avută în vedere perceperea unei taxe de utilizare de 5,7 lei plus TVA.
Autostrada va fi dată în concesiune pe o perioadă de 26 ani plus perioada de construcţie, iar Guvernul va trebuie să înceapă rambursarea costurilor de construcţie începând cu 2017.
Ponta a arătat că sumele strânse din taxa de utilizare a autostrăzii vor fi folosite pentru rambursarea costurilor, dar a precizat că decizia de introducere a taxei va fi luată de Guvern după finalizarea lucrării, iar în funcţie de nivelul taxei va depinde şi nivelul sumelor plătite de la bugetul de stat pentru rambursare.
El a precizat că Guvernul a solicitat acordul Eurostat ca proiectul să nu fie luat în calcul la deficitul bugetar, iar după acordul Comisiei Europene şi al instituţiilor financiare internaţionale, BEI, BERD, precum şi după finalizarea procedurilor cu băncile finanţatoare, speră ca acest contract cu asocierea Vinci - Strabag - Aktor să fie semnat până la 20 aprilie. Potrivit lui Ponta, în jurul acelei date ar trebui inaugurat şi şantierul autostrăzii.
Ponta a mai arătat că Guvernul a rezervat în buget 100 milioane lei pentru exproprieri, subliniind că toate terenurile sunt în extravilan.
Potrivit premierului, dacă toate procedurile vor fi realizate cu succes şi se va reuşi semnarea contractului la termenul propus, Guvernul va grăbi şi realizarea celorlalte proiecte de parteneriat public-privat, precum Piteşti-Craiova şi Centura de Sud a Capitalei.
Ponta s-a arătat convins că firmele constructoare vor respecta termenele convenite, pentru ca începând cu 2017 să poată primi de la Guvern sumele cheltuite în proiect.
Citeşte şi:
Ponta către Şova: În aprilie trebuie să ne urcăm pe buldozer şi să înceapă lucrările la autostrada Comarnic-Braşov
Citeşte şi:
Asocierea Vinci-Strabag- Aktor va construi tronsonul de autostradă Comarnic - Braşov. Care va fi costul lucrărilor şi când ar putea fi încheiate
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe