- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (07.09.2015, 14:45)
- Alina Oprea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear: Staţiunile balneo din România au nevoie de investiţii de peste 1 miliard de euro
Staţiunile balneoclimaterice din România necesită investiţii de peste un miliard de euro, bani care ar putea proveni atât din sectorul privat, cât şi de la bugetul de stat, a declarat luni pentru MEDIAFAX preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.
Urmărește
686 afișări
Rădulescu, OPTBR: Staţiunile balneo din România au nevoie de investiţii de peste 1 miliard de euro (Foto: Arhiva Mediafax Foto)
"Necesarul efectiv la nivelul întregii ţări depăşeşte un miliard de euro. Pentru că este vorba de un efort investiţional uriaş de refacere a structurilor vechi istorice, care nu înseamnă neapărat un hotel, înseamnă un cazino, locuri de agrement, alei de promenadă, fanfare. Deci pe de o parte restaurarea lucrurilor vechi care au fost, pe de altă parte dotarea cu stabilimente de spa şi wellness conform cerinţelor actuale", a afirmat Nicu Rădulescu, care este totodată vicepreşedinte al Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare (ESPA).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
FBI crede că atacatorul din New Orleans a acţionat singur
-
Ciolacu: Aderarea completă la Schengen va impulsiona economia României
-
Republica Moldova schimbă moneda de referinţă de la dolar la euro. Maia Sandu: „Un simbol al integrării noastre economice în Uniunea Europeană”
El spune că trebuie luate măsuri în zonele unde sunt izvoare, fiind necesare investiţii masive la nivel naţional.
"Vârful de lance rămâne Băile Herculane, unde trebuie să se investească foarte mult (staţiunea balneo care atrăgea cel mai mare număr de turişti - n.r.). Ce s-a făcut acolo, două-trei hoteluri şi tot cu membrii noştri, este insuficient. E cea mai veche staţiune din România, are peste 2.000 de ani ca atestare documentară", a punctat preşedintele OPTBR.
Rădulescu apreciază că banii trebuie să vină din sectorul privat, dar şi de la bugetul de stat.
"Banii ar putea veni din fonduri europene, surse proprii, de la bugetele consiliilor locale şi judeţene. Şi este necesar să se întindă pe o perioadă mai mare de timp. Surse se pot atrage şi din piaţa de capital. Dar aici investitorul trebuie să vadă că ai resurse. Este un volum uriaş de investiţii ce trebuie realizate în staţiunile balneo. Ca să îl putem comensura exact, va trebui să lucrăm cu Asociaţia Primarilor", spune reprezentantul patronilor din turismul balnear.
Compania de turism balnear Tuşnad SA (TSND), al cărei Consiliul de Administraţiei este condus de Rădulescu din poziţia de preşedinte, a debutat luni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, transferându-se de pe piaţa Rasdaq.
Tuşnad SA are capital integral românesc, având ca acţionar majoritar SIF Transilvania (SIF 3).
"Considerăm că piaţa AeRO este soluţia ideală pentru tranzacţionarea acţiunilor companiei, cu tradiţie în turismul balnear românesc", a afirmat Rădulescu.
El a arătat că parteneriatul cu Casa Naţională de Pensii Publice reprezintă circa 60% din cifra de afaceri a companiei, astfel că dependenţa de Casa de Pensii Bucureşti reprezintă un factor de risc pentru Băile Tuşnad.
Rădulescu spune că Tuşnad SA intenţionează să atragă finanţări de 2-3 milioane euro din fonduri europene pentru modernizarea Hotelului Tuşnad, cu 216 locuri de cazare clasificate la 2 şi 3 stele.
"Fonduri europene vrem să accesăm pentru modernizarea bazei de tratament pe care trebuie să o restructurăm la nivelul cerinţelor actuale, pentru că ea a fost construită în anii ’70 pentru toată staţiunea. Vrem să accesăm circa 2-3 milioane euro ca să putem să facem şi Hotelul Tuşnad şi baza de tratament şi să reuşim să putem să captăm gazul mofetic pentru un alt concept de mofetă pe care noi îl gândim acum şi pe care îl avem într-un concept de cercetare în lucru. Vrem să aducem hotelul integral la nivelul de trei stele. Vom face şi o bază de tratament nouă, mai specială", a conchis preşedintele CA al companiei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: În „România Educată” până la prostire a lui Klaus Iohannis, copilul tău e victimă. Școala la stat l-a învățat să nu știe nimic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Din ce în ce mai mulți ruși se înrolează de partea Ucrainei. Cum poate influența asta soarta războiului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Bursucu a făcut primele declarații după demisia de la Kanal D. Ce a răspuns postul turcilor când a văzut anunțul
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe