Preţul cafelei a atins noi valori record. Seceta, războiul şi Omicron pun în pericol producţia şi livrarea ei

  • Preţurile "futures" pentru boabele de arabica de calitate superioară au ajuns la 2,50 dolari pe kilogram, aproape dublu faţă de nivelul de la începutul anului 2021.
  • Îngrijorările legate de o nouă secetă în Brazilia, confruntările armate din Etiopia şi apariţia Omircon au contribuit la creşterea preţului cafelei.
Urmărește
1287 afișări
Imaginea articolului Preţul cafelei a atins noi valori record. Seceta, războiul şi Omicron pun în pericol producţia şi livrarea ei

Cafeaua este în pericol. Schimbările meteorologice pot pune în pericol producerea şi livrarea ei

Preţurile cafelei pe pieţele "futures" au crescut până la cel mai ridicat nivel din ultimii 10 ani, companiile şi comercianţii grăbindu-se să îşi facă stocurile, în timp ce se confruntă cu probleme grave de distribuţie.

Comercianţii apelează la contractele “futures”, produse care le permit să asigure livrări la un preţ stabilit, deoarece se tem că nu vor putea obţine stocuri adecvate pe "piaţa fizică".

Situaţia este "un semnal foarte puternic către piaţă - că există în continuare o lipsă a cafelei", a declarat pentru Financial Times Ilya Byzov, producător de cafea.

Preţurile "futures" pentru boabele de arabica de calitate superioară au ajuns la 2,50 dolari pe kilogram, aproape dublu faţă de nivelul de la începutul anului 2021.

Cei mai mari trei producători de arabica, Brazilia, Columbia şi Etiopia întâmpină probleme şi nu reuşesc să livreze cafeaua la preţurile convenite.

Consiliul Exportatorilor de Cafea din Brazilia, cel mai mare producător şi exportator de cafea din lume, a declarat că comercianţii s-au luptat să obţină rezervări pentru containere şi nave, dar s-au confruntat cu amânări frecvente ca urmare a problemelor globale din industria trasportului maritim. Volumul exporturilor de cafea în octombrie a scăzut cu 24% faţă de anul trecut.

Îngrijorările legate de o nouă secetă în Brazilia au contribuit, de asemenea, la creşterea preţului cafelei. Cultivatorii de cafea de acolo au fost afectaţi şi de temperaturi scăzute din din iulie. Deşi temperaturile nu au avut impact asupra recoltei din acest an, pagubele suferite de plante au generat îngrijorări cu privire la sănătatea acestora, precum şi la calitatea boabelor în sezonul următor.

În Etiopia confurntările militare ce au adus ţara în pragul unui război civil au dus la probleme logistice grave de distribuţie a recoltei. Între timp, îngrijorările legate de noua variantă a coronavirusului Omicron, care ar putea duce la blocaje în Vietnam, au determinat, de asemenea, creşterea preţurilor futures pentru robusta - de cafea de calitate inferioară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici