Preţul carburanţilor schimbă preferinţele auto ale românilor. Vezi care sunt mărcile cu cel mai mic consum

Scumpirea carburanţilor este o problemă globală. Însă, în timp ce locuitorii statelor avansate fac deja saltul către maşinile hibride, românii dau un răspuns simplu.

Urmărește
28 afișări
Imaginea articolului Preţul carburanţilor schimbă preferinţele auto ale românilor. Vezi care sunt mărcile cu cel mai mic consum

Preţul carburanţilor schimbă preferinţele auto ale românilor. Vezi care sunt mărcile cu cel mai mic consum (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Primul efect al majorării preţului carburanţilor va fi cel de reducere a apetitului de cumpărare de maşini, dar mai ales a apetitului de a circula foarte mult cu maşina. Pe de altă parte, un alt efect este reprezentat de orientarea clienţilor către maşini care înglobează tehnologii moderne, care au un consum redus şi, evident, au nişte costuri mai mici de exploatare", a declarat astăzi, la Bucureşti, Brent Valmar, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

Tot astăzi, însă în Statele Unite ale Americii, Dan Akerson, directorul general al al gigantului General Motors (GM), anunţa că, până anul viitor, modelul hibrid Chevrolet Volt va fi produs în circa 120.000 de unităţi (un volum mai mare decât cel înregistrat pe piaţa românească în 2010), potrivit Bloomberg. "Vrem să ne concentrăm pe tehnologie, pentru a nu mai fi luaţi prin surprindere, aşa cum s-a întâmplat în 2008", afirma recent Akerson, precizând că doreşte ca GM să aibă pregătite mai multe modele de vehicule eficiente din punctul de vedere al consumului, pentru o posibilă creştere a cotaţiei petrolului la 120 de dolari pe baril. "Vremea vehiculelor propulsate electric va veni în România abia peste 10-15 ani. Asta din cauza lipsei infrastructurii necesare funcţionării acestor tipuri de automobile în ţara noastră", precizează însă Constantin Stroe, vicepreşedinte Dacia şi membru în Consiliul de Administraţie al APIA.

Citeşte mai multe despre mărcile auto cu cel mai mic consum pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici