- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (23.06.2014, 19:09)
- Vlad Popescu
Preţul reglementat la care vinde Nuclearelectrica, majorat cu 5% după introducerea taxei pe stâlp
Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a majorat tariful mediu pentru energia electrică vândută de Nuclearelectrica pe baza de contracte reglementate cu 5,6%, la 154,07 lei/MWh, preţ care ia în calcul costurile generate de taxa pe stâlp.
Urmărește
390 afișări
Preţul reglementat la care vinde Nuclearelectrica, majorat cu 5% după introducerea taxei pe stâlp (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)
Preţul pentru energia vândută de Nuclearelectrica pe timp de zi prin contracte reglementate a fost majorat la 176,85 lei/MWh, faţă de 167,36 lei/MWh în primul semestru din acest an, potrivit unui anunţ publicat luni de companie.
Preţul pentru energia vândută pe timp de noapte a urcat la 108,5 lei/MWh, de la 102,68 lei/MWh anterior.
Noile tarife sunt valabile începând de la 1 iulie 2014.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Din prima zi de mandat, Trump semnează ordine executive cu consecințe majore: Începe deportarea în masă a imigranților, pune capăt dreptului la cetățenie prin naștere, grațiază inculpații de la Capitoliu. Ce alte decizii a luat Președintele SUA
-
Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou"
-
Crin Antonescu este şi prezidenţiabilul PSD
-
Cuba, din nou pe lista SUA a statelor care sprijină terorismul. Trump a revocat ordinul emis de Biden cu câteva zile înainte
Astfel, preţul mediu ponderat pentru energia livrată de Nuclearelectrica pe baza contractelor reglementate începând de la 1 iulie va urca la 154,07 lei/MWh, faţă de 145,8 lei/MWh în prima jumătate a acestui an.
Aceste preţuri nu includ tariful reglementat pentru introducerea energiei în reţeaua de transport, de 10,02 lei/MWh, precizează Nuclearelectrica.
Potrivit companiei, ANRE a ţinut cont, la stabilitea noilor preţuri, de costurile generate de instituirea impozitului special pe construcţii, având la bază documentele aferente primei plăţi efectuate de Nuclearelectrica în luna mai.
Nuclearelectrica estimează că, prin aplicarea noilor preţuri reglementate în semestrul al doilea din acest an va înregistra o creştere a veniturilor din vânzarea de energie electrică pe piaţa reglementată de aproximativ 15,8 milioane lei.
Marian Cernat, director în ANRE, a declarat luni că Autoritatea va recunoaşte din 1 iulie în facturile la electricitate costurile Hidroelectrica şi Nuclearelectrica aferente taxei pe construcţiile speciale.
Impozitul pe proprietate pentru construcţiile speciale, de 1,5% din valoarea construcţiei, a fost introdus la începutul acestui an. Prima tranşă din taxă a fost plătită până la 26 mai, iar a doua are ca termen data de 25 septembrie.
Potrivit estimărilor administratorului judiciar al Hidroelectrica, compania trebuie să plătească în acest an 163 milioane de lei impozit pe construcţiile speciale, în timp ce costurile pentru Nuclearelectrica sunt evaluate la aproximativ 100 de milioane de lei.
Guvernul estimează că încasările din taxa pe stâlp vor totaliza 1,5 miliarde de lei.
Hidroelectrica şi Nuclearelectrica sunt singurii producători de energie pe care ANRE îi obligă să livreze electricitate la preţuri reglementate pentru populaţie şi firme mici.
Citește pe alephnews.ro: Sondaj Avangarde: Care este intenția de vot a românilor în 2025 și în ce candidați au încredere pentru prezidențiale?
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum a început succesul lui Trump? Președintele și-a construit popularitatea prin afaceri, apariții TV regulate și expunere uriașă
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS oferă tuturor abonaților din România acest voucher de 500 de lei. Ce trebuie să faci
CANCAN.RO
Categoria de pensionari din România care vor primi pensii mai mari cu 420 de lei, după indexarea din 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 12:44
Se deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov. De mâine toate pârtiile din staţiune vor fi deschise Se deschide o nouă pârtie în Poiana Braşov. De mâine toate pârtiile din staţiune vor fi deschise
-
astăzi, 12:34
Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou" Uitaţi de "America măreaţă din nou". Investitori: E timpul pentru "Europa măreaţă din nou"