Preţurile grâului cresc puternic din cauza vremii secetoase şi măsurilor de carantină

  • Preţurile grâului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii peste cinci ani ca reacţie la deficitul de precipitaţii
  • Contribuie la acest lucru şi temerile privind insecuritatea alimentară generate de pandemie şi măsurile de carantină impuse la nivel mondial, notează The Wall Street Journal.
Urmărește
506 afișări
Imaginea articolului Preţurile grâului cresc puternic din cauza vremii secetoase şi măsurilor de carantină

Preţurile grâului cresc puternic din cauza vremii secetoase şi măsurilor de carantină

Preţurile grâului au atins cel mai ridicat nivel din ultimii peste cinci ani ca reacţie la deficitul de precipitaţii, la temerile privind insecuritatea alimentară generate de pandemie şi măsurile de carantină impuse la nivel mondial, notează The Wall Street Journal.

Seceta şi căldura extremă din mari ţări producătoare ca Rusia şi SUA sunt factori principali din spatele creşterii.

Preţurile la principalii producători din regiunea Mării Negre, inclusiv Rusia, Ucraina şi Kazahstan, au atins 246,25 dolari pe tonă, cel mai ridicat nivel de la începutul anului 2019. Preţurile futures la grâu tranzacţionate la Paris s-au închis joi la 199 de euro pe tonă, echivalent cu 234 dolari pe tonă, o creştere de 9,5% din august.

Vremea uscată din acest an a afectat zonele de creştere a grâului din întreaga lume, inclusiv SUA, Ucraina şi Rusia. Cele trei luni din iunie până în august au constituit cea mai fierbinte vară înregistrată vreodată pentru întreaga emisferă nordică, depăşind 2019 şi 2016, care anterior erau legate pentru acel record, potrivit Administraţiei Naţionale Oceanice şi Atmosferice a SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
grâu,
preţ,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici