Producătorii auto japonezi sunt "foarte speriaţi" de dezvoltarea rapidă a industriei vehiculelor electrice în China

Producătorii auto japonezi sunt "foarte speriaţi" de dezvoltarea rapidă a vehiculelor electrice chinezeşti şi riscă să rămână în urmă dacă nu pot inova mai rapid, a avertizat şeful joint-venture-ului Sony-Honda.

Urmărește
29646 afișări
Imaginea articolului Producătorii auto japonezi sunt "foarte speriaţi" de dezvoltarea rapidă a industriei vehiculelor electrice în China

Producătorii auto japonezi sunt "foarte speriaţi" de dezvoltarea rapidă a industriei vehiculelor electrice în China

Directorul Yasuhide Mizuno a declarat că întreprinderile japoneze trebuie să îşi schimbe cultura corporativă conservatoare şi a făcut apel la un progres în producţie pentru a ţine pasul cu rivalii chinezi, care în câţiva ani au reuşit să devină unii dintre cei mai mari exportatori de vehicule din lume.

"Concurenţii chinezi sunt foarte puternici şi sunt foarte speriat de viteza lor de implementare şi execuţie", a declarat Mizuno, directorul executiv al Sony Honda Mobility, la sediul companiei din Tokyo, într-un interviu pentru cotidianul Financial Times.

"Producătorii auto japonezi sunt un pic timoraţi sau sensibili înainte de a lansa o maşină. Trebuie să schimbăm acest tip de comportament, altfel China va fi prima şi noi vom fi mereu în urma lor", a adăugat Mizuno, care a condus operaţiunile Honda din China până în 2020.

Mizuno a declarat că producătorii chinezi se mişcă mult mai repede decât anticipase. Stimulat de subvenţiile guvernamentale mari şi de recrutarea inginerilor japonezi, europeni şi americani de top, timpul de dezvoltare a vehiculelor electrice chinezeşti - de la concept la producţie - s-a redus la doar 18 luni, a estimat el, adăugând că este mai puţin de jumătate din timpul necesar pentru dezvoltarea unei maşini în Japonia.

În ciuda unui obiectiv ambiţios de a elimina treptat maşinile pe benzină până în 2040, Honda a rămas în urma rivalilor în cursa globală pentru electrificare. În martie, Honda a convenit să se asocieze cu Nissan pentru a dezvolta vehicule electrice, cu scopul de a supravieţui concurenţei cu modelele din China.

Joint-venture-ul dintre Honda şi Sony a fost înfiinţat în 2022 pentru a combina puterea de producţie auto a Honda cu expertiza în software a Sony. Compania intenţionează să înceapă livrarea primului vehicul electric în America de Nord până în 2026.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici