- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (25.01.2016, 12:47)
- Emil Popescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producţia şi profitul Hidroelectrica au scăzut anul trecut
Hidroelectrica a avut anul trecut un profit brut de 1,1 miliarde lei (248 milioane euro), în scădere uşoară faţă de 2014, producţia şi afacerile companiei fiind de asemenea mai mici, potrivit datelor anunţate de producătorul de electricitate.
Urmărește
589 afișări
Producţia şi profitul Hidroelectrica au scăzut anul trecut (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)
Afacerile companiei au fost de 3,18 miliarde lei (716,2 milioane euro).
"Este cel mai bun rezultat financiar obţinut vreodată de Hidroelectrica raportat la producţia de energie. Astfel, în 2015 Hidroelectrica a realizat o producţie de 15,9 TWh, cu 2,5 TWh mai mică decât în 2014, când Hidroelectrica a raportat o producţie de 18,4 TWh, o cifră de afaceri de 3,4 miliarde lei şi un profit de 1,15 miliarde lei. Profitul înregistrat de Hidroelectrica în 2015 este de 3,5 ori mai mare decât profitul raportat în 2010, de 292 milioane lei, aferent unei producţii record de 19,8 TWh. Este al treilea an consecutiv în care Hidroelectrica este pe profit. Profitul cumulat în cei trei ani de insolvenţă depăşeşte 3,1 miliarde lei, demonstrând viabilitatea şi eficientă Planului de Reorganizare implementat de Euro Insol la Hidroelectrica", a declarat într-un comunicat Remus Borza, reprezentantul administratorului judicar al Hidroelectrica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
De la intrarea în insolvenţă, costurile de producţie ale Hidroelectrica au scăzut de la 184 lei/MWh la 110 lei/MWh.
"Hidroelectrica a reuşit să plătească la valoarea nominală toate datoriile înscrise la masă credală în cuantum de peste 4 miliarde lei, şi-a redus numărul de personal de la 5.239 la 3.443 salariaţi şi a devenit cea mai profitabilă companie din România, înregistrând în ultimii doi ani o EBITDA de 63% din cifra de afaceri", a mai spus Borza.
În 2015 Hidroelectrica şi-a asumat un buget de investiţii pe următorii cinci ani de 1,3 miliarde euro. Din acest buget de investiţii s-au alocat 75 de milioane euro retehnologizării centralei Stejaru, contract încheiat în mai 2015 şi încă 240 milioane euro pentru retehnologizarea centralelor Vidraru, Mariselu şi Răul Mare Retezat, urmând că în cursul acestui an compania să atribuie prin licitaţie internaţională contractele de retehnologizare.
"În 2015 s-a pus în funcţiune grupul 2 de la CHE Racoviţă (30 MW putere instalată), o investiţie de 160 milioane de euro, s-a finalizat cea mai lungă galerie de aducţiune (Siriu Surduc) pusă în funcţiune în România după 1987 în lungime totală de 16.642 m şi o valoare de 150 milioane euro. În 2015 s-a reluat finanţarea la centralele Dumitra şi Bumbeşti, urmând că punerea în funcţiune la CHE Dumitra (21 MW putere instalată) să fie în mai 2017 şi la CHE Bumbeşti (41 MW putere instalată) în octombrie 2017. Valoarea renegociată a celor două centrale este de 200 milioane euro", mai arată compania.
În martie 2016 Hidroelectrica va pune în funcţiune centrală de la Bretea (12 MW putere instalată) şi o valoare a investiţiei de 46 milioane euro, iar în noiembrie 2016 centrala de la Rastolita (24 MW putere instalată) şi o valoare a investiţiei de 333 milioane euro, urmând ca în 2018 să conecteze la reţea centrala Siriu Surduc (50 MW putere instalată) şi o valoare a investiţiei de 350 milioane euro.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Firma lui Silviu Prigoană, preluată ”ostil” de fostul lui șofer! Dezvăluiri uluitoare după decesul fostului politician: ”Haideți să spunem adevărul”
CANCAN.RO
La cât se setează centrala termică pentru a avea o temperatură optimă în casă, pe perioada iernii
GANDUL.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe