- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (02.03.2016, 11:52)
- Raluca Ghinea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul brut al ING a urcat în 2015 cu 22%, la 392 mil. lei,costurile de risc reduse cu 8%
ING Bank a înregistrat anul trecut un profit brut de 392 milioane lei, în creştere cu 22% faţă de 2014, în condiţiile scăderii costurilor de risc cu circa 8%, la 55 milioane lei, şi creşterii venitului total cu 13%, la 1,02 miliarde lei, a anunţat miercuri instituţia de credit.
Urmărește
233 afișări
Profitul brut al ING a urcat în 2015 cu 22%, la 392 mil. lei,costurile de risc reduse cu 8%
Profitul net s-a situat la 333 milioane lei, fiind cu 15% mai mare decât în 2014, când s-a situat la 290 milioane lei.
Soldul creditelor acordate a urcat cu 29%, la aproape 14,44 miliarde lei, cota de piaţă deţinută de bancă pe segmentul creditării fiind de 6,3%, în creştere de la 4,8% în 2014, potrivit datelor proprii.
Creditele pentru IMM-uri au consemnat cel mai mare avans, de 77%. Creditarea în monedă naţională a ajuns la un sold de 8,66 miliarde lei, în creştere cu 60%.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
"Cred că cea mai mare realizare a ING în 2015 este creşterea creditării, atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice. Am crescut substanţial finanţarea noastră pentru IMM-uri şi am făcut progrese în domeniul digitalizării reducând costurile de tranzacţionare", a declarat miercuri Michal Szczurek, CEO ING Bank România.
Creditele pentru persoane fizice au reprezentat 46%, restul de 54% revenind companiilor.
Banca are 7.000 de clienţi IMM-uri, în creştere cu 36% faţă de anul precedent, iar activele băncii pe acest segment au avansat cu 77%.
Din totalul creditelor de retail, finanţările ipotecare au contribuit la creşterea creditării cu aproape 70%.
Rata creditelor neperformante s-a redus de la 5,7% la 5,1%.
Depozitele atrase de la clienţi au ajuns la 18,55 miliarde lei, cu un avans egal cu cel al creditării, de 29%. Cota de piaţă pe depozite se plasează la 6,9%, în comparaţie cu 6% la finele anului 2014.
Persoanele fizice au plasat 63% din fonduri, iar companiile au avut depozite reprezentând 37% din portofoliu.
ING Bank a atras anul trecut 96.000 de clienţi individuali activi, astfel că portofoliul total cumulează 866.000 de clienţi.
Costurile totale s-au apreciat cu 9%, la 575 milioane lei, pe fondul creşterii activităţii, investiţiilor în dezvoltarea infrastructurii IT şi aplicaţii de business, costurilor de reglementare şi noi angajaţi.
Citeşte şi: ING: România nu va reuşi să încheie un nou acord cu FMI înaintea alegerilor de anul următor
Costul de risc a scăzut de la 60 milioane lei în 2014 la 55 milioane lei anul trecut, în contextul unei politici prudente de creditare pentru gestionarea riscului.
Raportul cost/venituri s-a redus cu 2 puncte procentuale, la 56%, iar randamentul capitalului (ROE) a urcat de la 20% la 24%.
Clienţii au utilizat tot mai mult canalele digitale, astfel că numărul de contacte în aplicaţia de internet banking accesată de pe computer a crescut cu 17%, la 23 milioane, iar de pe mobil s-a majorat de opt ori, la 10 milioane accesări.
"În câteva luni vom vedea probabil că tranzacţiile cu mobilul le vor depăşi pe cele de pe computer în aplicaţia Home Bank", a punctat şeful ING.
Toţi clienţii au carduri contactless, iar 24% dintre aceştia efectuează tranzacţii rapide, fără introducerea PIN-ului, pentru plăţile sub 100 de lei. Plăţile cu cardurile ING reprezintă în total 17% din plăţile cu carduri realizate anul trecut în România.
Banca a angajat anul trecut 309 persoane, din care 35% au fost repartizaţi pentru domeniile IT, digital şi business intelligence.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe