- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.03.2015, 20:01)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Profitul E.ON în România a crescut în 2014, deşi grupul a avut cea mai mare pierdere din istorie
Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări al E.ON în România a crescut anul trecut, în condiţiile în care grupul german de utilităţi a raportat cea mai mare pierdere netă din istoria companiei, de 3,1 miliarde de euro, a anunţat miercuri E.ON.
Urmărește
335 afișări
Profitul E.ON în România a crescut în 2014, deşi grupul a avut cea mai mare pierdere din istorie
"Profitul înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA) al altor divizii regionale a avansat cu 24 de milioane de euro, în special pe fondul creşterii câştigurilor în România, Franţa şi la divizia E.ON Connecting Energies. EBITDA a urcat în România datorită creşterii marjei brute pe sectorul distribuţie (care a fost temeperată de o marjă mai scăzută a diviziei de vânzări) şi a măsurilor luate pentru reducerea costurilor", se arată într-un raport al companiei germane.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Surse: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
-
Rezultate parţiale după numărarea voturilor din aproape 70% dintre secţiile de votare. Ciolacu pe unu, Georgescu pe doi, Simion pe trei. Lasconi pe 4, dar aşteptă marile oraşe
-
Alegeri prezidenţiale. Noi rezultate EXIT-POLL. Ciolacu scade, Lasconi şi Georgescu cresc
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
În grupul "Alte unităţi regionale", E.ON a inclus în 2014 afacerile din Franţa, Belgia, Olanda, Luxemburg, Slovacia, România, Italia şi Spania, precum şi ale diviziei E.ON Connecting Energies, care oferă clienţilor soluţii integrate de distribuţie.
EBITDA generat de acest grup de ţări a urcat de la 212 milioane de euro în 2013 la 236 de milioane de euro anul trecut.
La nivelul grupului, EBITDA a scăzut la 8,3 miliarde de euro anul trecut faţă de 9,2 miliarde de euro cu un an înainte.
Grupul german a raportat o pierdere netă de 3,1 miliarde de euro pentru anul trecut, pe fondul provizioanelor în valoare de 5,4 miliarde de euro constituite în Marea Britanie, Suedia şi Italia, în condiţiile în care, în 2013, compania a obţinut un profit de 2,5 miliarde de euro.
Aceasta este cea mai mare pierdere anuală înregistrată de E.ON de la formarea sa, în 2000, prin fuziunea VEBA şi VIAG, potrivit Reuters.
La sfârşitul anului trecut, E.ON a anunţat că va transfera către o nouă entitate activităţile de explorare şi producţie de petrol şi gaze şi de producţie de energie din surse convenţionale. Compania principală se va concentra mai departe pe energia regenerabilă şi pe distribuţia electricităţii şi gazelor, activitate pe care o desfăşoară şi în România.
Vânzările de gaze naturale către consumatori şi întreprinderile mici şi mijlocii au scăzut anul trecut la 93,3 miliarde kWh de la 118,2 miliarde kWh, în condiţiile în care livrările de gaze au coborât în România, Marea Britanie, Germania şi Olanda, din cauza vremii calde.
Veniturile generate de vânzările grupului au coborât la 111,5 miliarde de euro anul trecut comparativ cu 119,6 miliarde de euro în 2013.
Investiţiile în grupul de ţări în care este inclusă şi România a avansat de la 179 de milioane de euro în 2013 la 184 de milioane de euro anul trecut, ca urmare a creşterii investiţiilor în reţeaua de distribuţie din România şi într-un proiect de încălzire din Olanda.
La finalul anului trecut, E.ON avea 6.523 de angajaţi în România, în scădere de la 6.903 angajaţi în 2013, pe fondul transferurilor efectuate în cadrul diviziilor, potrivit datelor grupului german.
În România, grupul E.ON este activ pe piaţa furnizării şi distribuţiei de gaze naturale şi energie electrică, deservind aproximativ trei milioane de clienţi în 20 de judeţe din Transilvania şi Moldova.
Citește pe alephnews.ro: EXIT POLL 21:00 Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 24,1%, Elena Lasconi 19,6%, Călin Georgescu 17,1% George Simion 13,8%
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e pe locul 2 acum
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe