- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (11.10.2015, 08:44)
- Laura Mitran
Proiect de lege: Contribuţie de 20 lei/kg la Fondul de mediu pentru deşeurile electrice necolectate
Firmele care pun pe piaţă echipamente electrice şi electronice şi operatorii care preiau obligaţiile anuale de colectare a deşeurilor acestor echipamente vor plăti 20 de lei pe kilogram pentru diferenţa dintre obligaţiile anuale de colectare şi cantităţile colectate, potrivit unui proiect de lege.
Urmărește
1219 afișări
Proiect de lege: Contribuţie de 20 lei/kg la Fondul de mediu pentru deşeurile electrice necolectate (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)
Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Mediului.
Proiectul prevede noi categorii de contribuţii la Fondul pentru mediu: o contribuţie de 20 lei/kg de echipamente electrice şi electronice, datorată de operatorii economici care introduc pe piaţa naţională echipamente electrice şi electronice, pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de echipamente electrice şi electronice corespunzătoare obligaţiilor anuale de colectare (minim 40 la sută pentru 2016) şi cantităţile efectiv colectate, şi o contribuţie de 5 lei/kg de baterii şi acumulatori portabili, datorată de operatorii economici care introduc pe piaţa naţională baterii şi acumulatori, pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri de baterii şi acumulatori portabili corespunzătoare obligaţiilor anuale de colectare (45% pana la data de 26 septembrie 2016) şi cantităţile efectiv colectate.
Operatorii economici autorizaţi/licenţiaţi pentru preluarea obligaţiilor anuale de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, respectiv de baterii şi acumulatori portabili vor plăti la rândul lor aceleaşi contribuţii, pentru diferenţa dintre cantităţile de deşeuri corespunzătoare obiectivelor anuale şi cantităţile efectiv colectate în numele clienţilor pentru care au preluat obligaţiile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Coşmarul a luat sfârşit. Marinarul român ţinut ostatic în Yemen, primit de ministrul Emil Hurezeanu
-
Trump îl critică pe Zelenski pentru că „a vrut să lupte” la începutul războiului în loc să ajungă la un acord cu Putin: „El nu este un înger”
-
Minivacanţă. Coloane de maşini pe Valea Prahovei
Alte modificări la OUG 196/2005 vizează utilizarea Fondului pentru mediu.
Astfel, dacă în prezent sunt destinate fonduri pentru îmbunătăţirea utilizării eficiente a energiei în clădiri, se propune ca acestea să fie utilizate pentru efectuarea de lucrări destinate eficienţei energetice, fără a se mai preciza că obiectivele sunt clădiri.
Proiectul mai prevede că nu sunt consideraţi eligibili solicitanţii care depun proiecte la Administraţia Fondului pentru Mediu şi care nu şi-au achitat obligaţiile fiscale către stat şi către Fondul pentru mediu, precum şi cei care au fost condamnaţi pentru infracţiuni privind protecţia mediului.
Citeşte şi: STUDIU: România este printre ultimele ţări din Europa la reciclarea deşeurilor electronice
În prezent, OUG 196/2005 îi exclude de la finanţare pe cei care nu şi-au plătit taxele la stat şi contribuţiile la Fondul pentru mediu, precum şi pe cei care sponsorizează activităţi cu efect negativ asupra mediului.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Cetăţenii pot semnala locurile unde se depun ilegal deşeuri, cu ajutorul unei aplicaţii pe mobil
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe