Proiect Smart-Up Diaspora, de 3,7 milioane de euro, de repatriere a românilor din străinătate, prin antreprenoriat, la Cluj. Câţi bani poţi obţine pentru afacerea ta

Un proiect intitulat ”Smart-Up Diaspora”, cu o finanţare europeană de 3,7 milioane de euro, prin care se urmăreşte repatrierea românilor care lucrează în străinătate, prin antreprenoriat, a fost lansat marţi. Românii sunt ajutaţi să îşi înfiinţeze firme în ţară.

Urmărește
1202 afișări
Imaginea articolului Proiect Smart-Up Diaspora, de 3,7 milioane de euro, de repatriere a românilor din străinătate, prin antreprenoriat, la Cluj. Câţi bani poţi obţine pentru afacerea ta

Proiect Smart-Up Diaspora, de 3,7 milioane de euro, de repatriere a românilor din străinătate, prin antreprenoriat, la Cluj. Câţi bani poţi obţine pentru afacerea ta

Preşedintele Asociaţiei Patronilor şi Meseriaşilor Cluj, Augustin Feneşan, care a lansat proiectul, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că prin proiect se vor acorda finanţări de câte 40.000 de euro pentru înfiinţarea a 50 de noi IMM-uri.

”APM Cluj lansează proiectul <Smart-Up Diaspora>, cu finanţare europeană de 3,7 milioane de euro, dedicat românilor cu spirit întreprinzător de pretutindeni, prin care urmărim să aducem acasă, să repatriem românii care lucrează acum în străinătate, prin antreprenoriat. Sprijinim iniţiativele antreprenoriale ale românilor plecaţi în străinătate prin facilitarea accesului acestora la finanţări nerambursabile, având ca finalitate înfiinţarea unor firme noi, asigurarea funcţionării acestora şi crearea de noi locuri de muncă. Prin proiect, se vor acorda finanţări de câte 40.000 de euro nerambursabili pentru înfiinţarea unui număr de 50 de noi IMM-uri, în domenii inovative, precum IT, reducerea emisiilor de carbon, protecţia mediului”, a spus Feneşan.

Potrivit acestuia, ar putea să îşi deschidă o firmă în România un soţ şi soţia sa care lucrează acum în străinătate, astfel că va fi o familie repatriată.

Preşedintele APM Cluj a subliniat că firmele trebuie să aibă doi angajaţi şi să fie înfiinţate în mediul urban, în orice regiune, cu excepţia zonei Bucureşti – Ilfov, considerată cea mai dezvoltată din punct de vedere economic.

Smart-Up Diaspora are o durată de implementare de trei ani, proiectul fiind finanţat prin Fondul Social European – Programul Operaţional Capital Uman – 2014 - 2020.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici