- Home
- Economic
- LONDRA, (21.09.2015, 16:12)
- Anca Dumitrescu
Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului
Proiecte din sectorul petrolului şi gazelor în valoare de 1.500 miliarde dolari sunt în pericol să fie blocate, din cauza preţurilor scăzute ale ţiţeiului care determină cele mai mari companii din lume să restrângă costurile, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă Wood Mackenzie.
Urmărește
360 afișări
Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului (Foto: AFP / Mediafax Foto)
Producătorii de petrol şi gaze intenţionează să reducă cheltuielile cu 20%-30%, pe fondul celei mai abrupte scăderi a cotaţiilor ţiţeiului după anii 1980, şi sunt nevoiţi să reducă programele de investiţii şi să amâne proiectele care sunt prea scumpe la un nivel al preţurilor de circa 50 de dolari pe baril, se arată în raportul citat de MarketWatch.
Companiile au redus costurile cu 220 de miliarde de dolari pentru 2015 şi 2016, comparativ cu estimările realizate de Wood Mackenzie înainte de prăbuşirea preţurilor petrolului.
Majoritatea economiilor sunt concentrate pe exploatările terestre din America de Nord, iar la nivel mondial au fost amânate aproape 50 de proiecte.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina
-
Reconfigurarea relaţiilor SUA-Marea Britanie: Planurile lui Keir Starmer pentru un parteneriat economic strategic
-
Ciolacu, despre plafonarea preţurilor la energie: Cu certitudine, Guvernul României va lua măsuri
"Sunt necesare măsuri suplimentare pentru a ţine sub control preţurile", afirmă James Webb, director la Wood Mackenzie, avertizând că simpla restrângere a serviciilor va fi insuficientă pentru îndeplinirea reducerilor de costuri necesare în industria petrolieră.
Totuşi, mulţi producători beneficiază deja de costuri mai mici de producţie, datorită progreselor tehnologice.
Royal Dutch Shell, de exemplu, a decis în iulie să continue dezvoltarea proiectului Appomattox, în apele adânci din Golful Mexic, după ce a reuşit să reducă cheltuielile cu 20%.
Exxon Mobil a anunţat în raportul aferent rezultatelor financiare din trimestrul doi că a tăiat costurile de servicii de inginerie şi lucrări de construcţii cu cel puţin 10%.
Citeşte şi: O compania chineză de petrochimie vrea să cumpere Oltchim şi să exploateze ţiţei în România
Citește pe alephnews.ro: Kate, Prințesa de Wales, a anunțat că boala ei este în remisie. „Este o ușurare. Rămân concentrată pe recuperare”
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Elon Musk, Jeff Bezos și Mark Zuckerberg vor participa la ceremonia de învestire a lui Donald Trump. Ce invitați importanți vor fi prezenți
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nu scăpăm! Vin ninsorile săptămâna viitoare și în București. Pe ce dată începe să ningă, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Motivul pentru care unele persoane se simt epuizate, imediat după ce se trezesc, dimineața, potrivit dr. neurochirurg Vlad Ciurea
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1057. ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina / Atac masiv cu rachete ruseşti asupra Ucrainei / Avioanele de luptă au fost ridicate de la sol în Polonia
-
astăzi, 13:39
ISW: Putin nu va renunţa la obiectivele sale de a ocupa în totalitate Ucraina