- Home
- Economic
- (23.12.2024, 12:18)
- Liviu Popescu
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
Programul de guvernare al coaliţiei formate din PSD, PNL, UDMR şi minorităţile naţionale, al unui executiv condus tot de Marcel Ciolacu, prevede printre altele creşterea contribuţiei la Pilonul 2 de pensii de la 4,75 la 6% în patru ani, cu precădere în a doua parte a perioadei.
Urmărește
48787 afișări
Practic Guvernul promite să realizeze ceea ce trebuia făcut încă din anul 2016: majorarea contribuţiei la 6%. Acum, pe baza contribuţiei de 4,75%, circa 1,5 mld. lei sunt investiţi în medie lunar de salariaţi în fondurile de pensii private.
Alte prevederi cu privire la pensiile private includ “majorarea sumei deductibile pentru pilonul 3 şi 4 de pensii”, măsură care trebuie implementată de Ministerul Muncii – condus de Simona Bucura-Oprescu (PSD). Acum, contribuţia la pensia facultativă este deductibilă în limita a 400 de euro anual (aproximativ 160 de lei pe lună).
O formulare interesantă este cea cu privire la impozitul pe dividende, în prezent de 8%. În document nu se menţionează procente cu privire la acest impozit ci următoarea: Reformarea politicii fiscale în privinţa impozitului pe dividende, cu obiectivul de a permite angajatorilor să distribuie o parte din dividende sub formă de acţiuni către angajaţi, ceea ce va stimula în mod direct dezvoltarea companiilor prin motivarea angajaţilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Bolojan: Bugetarii din Senat vor da concursuri
-
Antonescu: Sunt conectat puţin (cu partidele), adică atât cât trebuie
-
Bolojan insistă pentru restructurare: „Nu putem continua risipa banilor publici"
Despre Bursa de Valori:
Dezvoltarea pieţei de capital pentru diversificarea surselor de finanţare: cheia competitivităţii companiilor româneşti.
Crearea şi dezvoltarea unei pieţe de creştere pentru IMM-uri pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), continuarea ajutoarelor din fonduri europene pentru listarea companiilor private şi dezvoltarea industriei fondurilor de investiţii printr-o legislaţie adecvată sunt esenţiale pentru o economie modernă.
Dezvoltarea pieţei de capital şi implicarea fondurilor de pensii în finanţarea economiei, prin vehicule de investiţii specializate. Aceste măsuri trebuie să respecte cele mai bune practici din Uniunea Europeană, cu asigurarea protecţiei participanţilor la fonduri printr-o supraveghere strictă a pieţei.
Stabilirea de priorităţi: dezvoltarea pieţei derivatelor, listarea de companii private, dezvoltarea de noi instrumente, creşterea industriei fondurilor de investiţii şi adaptarea legislaţiei pentru a sprijini această evoluţie.
Legislaţie atractivă pentru finanţarea de către autorităţile locale a proiectelor locale, inclusiv verzi, prin emisiuni de obligaţiuni, atât prin plasament privat, cât şi prin ofertă publică destinată unui număr mare de investitori.
Finanţarea investiţiilor de infrastructură, prin intermediul emisiunilor de obligaţiuni pe piaţa de capital.
Reglementarea transparentă a criptoactivelor prin implementarea 11 Regulamentului European MiCA (Markets in Crypto-assets) şi printr-un regim predictibil de impozitare pentru emitenţii şi furnizorii de servicii de criptoactive.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump vrea războiul din Ucraina încheiat în 100 de zile. Cum este afectată România de înghețarea liniei frontului
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Compania Bucur SA, controlată de Longshield Investment, vrea să vândă un teren de pe Bulevardul Timişoara de la 7 mil. euro în sus
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe