- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reapar informaţiile privind ieşirea greilor din energie
- Reapar informaţiile privind ieşirea greilor din energie.
- De data aceasta, nemţii de la E.ON analizează un exit.
- “Se uită la zona de furnizare. Deja au un consultant financiar. Interesaţi ar fi o asociare între Romgaz şi Hidroelectrica, dar şi ENGIE”.
În 2022, odată cu izbucnirea războiului din Ucraina şi a tsunamiului care a zguduit piaţa energiei, jucătorii grei din sector au început să strângă rândurile. Dar nu numai situaţia regională a determinat această reorganizare, ci chiar măsurile privind piaţa energiei care au fost luate pe plan local, anunţă Ziarul Financiar.
În 2022 au apărut zvonurile privind ieşirea italienilor de la Enel, care s-au concretizat în 2023 prin vânzarea tuturor companiilor către grecii de la PPC. Tot în 2022, au apărut informaţii privind un interes al nemţilor de la E.ON de a-şi reorganiza operaţiunile locale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Mai departe, la finalul lui 2023, Premier Energy a preluat protofoliul CEZ Vânzare, devenind un jucător cheie pe vânzarea de nergie. Acum, sursele din piaţă dau ca sigur exitul E.ON din partea de furnizare a energiei şi a gazului. Pe lista celor interesaţi ar fi o asociere Romgaz-Hidroelectrica, dar şi francezii de la ENGIE, care au mai avut tentative de completare a portofoliului pe zona de energie.
“Cu siguranţă E.ON încearcă vânzarea afacerii de furnizare de gaze şi energie. Deja au fost trimise invitaţii către potenţialii cumpărători”, spun surse din piaţa energiei. Potrivit acestora, motivul pentru care nemţii ar vrea să iasă din afacerea de furnizare este dat de rezultatele din acest segment. În 2022, de exemplu, E.ON Energie România a terminat cu afaceri de 13,7 miliarde de lei, dar cu o pierdere de 356 de milioane de lei. Dincolo de rezultate, E.ON este un business care are un portofoliu de 3,4 milioane de clienţi, singurul integrat pe zona de gaze şi energie.
“A existat o revenire a rezultatelor în 2023 şi cel mai probabil vor să capitalizeze pe acest lucru.”
Alta surse din piaţă spun că a fost organizată o cameră de date.
Romgaz şi Hidroelectrica nu au comentat informaţia.
“În conformitate cu strategia sa, E.ON îşi revizuieşte în mod continuu portofoliul pentru a avansa în cadrul agendei sale strategice privind durabilitatea, digitalizarea şi creşterea. În acest context, E.ON efectuează o revizuire strategică a afacerii sale de vânzare cu amănuntul în România. Nu s-a luat încă o decizie şi nu putem oferi alte comentarii”, au precizat reprezentanţii E.ON România.
De asemenea, surse din piaţă spun că nu este exclus ca şi partea de distribuţie a energiei şi a gazului să facă obiectul unei tranzacţii, dar că acum interesul germanilor este de a găsi un cumpărător pentru portofoliul de furnizare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO