RECORD al Germaniei, în luna mai

Excedentul comercial al Germaniei a atins în luna mai un nivel record de 22,8 miliarde de euro, semn că cererea externă susţine creşterea celei mai mari economii din Europa, relatează MarketWatch.

258 afișări
Imaginea articolului RECORD al Germaniei, în luna mai

RECORD al Germaniei, în luna mai (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Biroul federal de statistică a anunţat joi că excedentul comercial al Germaniei, excluzând factorii sezonieri şi de calendar, a urcat la 22,8 miliarde de euro în luna mai, de la un nivel revizuit de 21,5 miliarde de euro în aprilie.

Este cel mai mare excedent comercial al Germaniei de la înregistrarea pentru prima oară a unor date de acest tip, în 1991, şi cu mult peste estimarea medie de 20,3 miliarde de euro a analiştilor intervievaţi de Wall Street Journal.

Exporturile germane au urcat în mai cu 1,7% faţă de luna precedentă, în timp ce importurile au avansat cu 0,4%.

Valoarea exporturilor totale, ajustată la factorii sezonieri şi de calendar, a consemnat la rândul ei un nivel record. Exporturile au atins nivelul de 102,1 miliarde de euro în luna mai, cu mult peste 92,7 miliarde de euro în aceeaşi perioadă a anului 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici