- Home
- Economic
- LONDRA, (03.09.2015, 11:45)
- Anca Dumitrescu
Redresarea economică din zona euro continuă, dar Franţa este codaşă
Redresarea economică din zona euro continuă, iar Franţa este singura dintre cele mai mari patru economii din regiune care are probleme, potrivit unui indice calculat de Markit Economics pentru luna august, privind intenţiile de achiziţii ale managerilor din industria prelucrătoare şi servicii.
Urmărește
174 afișări
Redresarea economică din zona euro continuă, dar Franţa este codaşă (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)
Indicele a urcat în august la 54,3 puncte, de la 53,9 puncte în luna precedentă, şi a atins cel mai ridicat nivel după mai 2011, potrivit datelor finale publicate joi de Markit. Un nivel de peste 50 de puncte indică intensificarea activităţilor economice, transmite Bloomberg.
Analiştii anticipau că indicele va atinge 54,1 puncte în august.
Încrederea în redresarea economiei europene s-a îmbunătăţit, în special după ce Grecia a obţinut al treilea program de susţinere financiară, care menţine ţara în zona euro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Democrativa PSD-PNL s-a degradat în ultimul hal! Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
-
Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi
-
Liderul Transnistriei vizitează Moscova în contextul crizei energetice
-
Premierul Franţei: Trebuie să rămânem fermi în faţa „noii dezordini mondiale” întruchipate de Musk
Încetinirea economiei chineze şi noile turbulenţe de pe pieţele financiare riscă însă să influenţeze negativ creşterea, a avertizat FMI într-un raport.
Banca Centrală Europeană urmează să anunţe joi noi estimări economice.
"Chiar dacă temerile referitoare la economia globală s-au amplificat în ultimele săptămâni, calmarea îngrijorării legate de o posibilă ieşire a Greciei din zona euro a dus la îmbunătăţirea percepţiei în mediul de afaceri din regiune", a declarat Chris Williamson, economist şef la Markit.
Williamson avertizează totuşi că decidenţii nu au timp de automulţumire, încetinirea creşterii pe pieţele emergente şi recenta volatilitate a pieţelor financiare, precum şi aprecierea euro având potenţialul să afecteze performanţele economice în lunile următoare.
Indicele calculat de Markit sugerează că economia zonei euro a înregistrat o creştere de aproape 0,4% în trimestrul al treilea, a arătat economistul.
Spania a înregistrat cea mai rapidă creştere dintre cele patru mari economii din zona euro, urmată de Germania şi Italia.
Indicatorul referitor la Franţa arătă însă o creştere mai lentă, aproape de stagnare.
Potrivit datelor Markit, comenzile din zona euro au crescut cu un ritm susţinut, iar crearea de locuri de muncă este aproape de cel mai ridicat nivel din peste patru ani. Preţurile la producători au urcat pentru prima după martie 2012.
Citeşte şi: ANALIZĂ: Aşteptările românilor privind redresarea economică şi dorinţa de cumpărare sunt în creştere
Citește pe alephnews.ro: Trăim mai mult, dar mai prost. Speranța de viață în România a ajuns la 75,1 ani. Vârsta medie până la care trăim sănătos este de 59 de ani
Citește pe www.zf.ro: În timp ce gazul din Marea Neagră deja a început să se vândă, România are o listă de 22 de centrale de energie care vor avea nevoie de peste 8 mld. metri cubi pe an, cam cât se va scoate anual din Neptun Deep. Care este stadiul pe fiecare proiect?
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Ţara care nu mai vrea să le cumpere străinii casele. Guvernul a impus taxe uriaşe pentru persoanele din afara UE care vin să cumpere proprietăţi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cu cât se vinde o monedă de 5 lei pe OLX, în 2025. Poate fi o „comoară” pentru colecționari!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1056. Coreea de Sud va discuta cu Kievul despre transferul soldaţilor nord-coreeni capturaţi / NATO lansează o operaţiune navală pentru protejarea infrastructurii din Marea Baltică / Un nou atac cu dronă a avariat o instalaţie industrială din regiunea Saratov din Rusia
-
ieri, 22:42
Tudorel Toader: Eu cred că ar trebui să poată candida Călin Georgescu