- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Redresarea economică va încetini temporar în ţările dezvoltate
Redresarea economică va încetini temporar în ţările dezvoltate, iar ritmul de creştere din Statele Unite va fi mai rapid decât cel din Japonia şi Europa, potrivit estimărilor OCDE pentru primele două trimestre din 2010.
Redresarea economică va încetini temporar în ţările dezvoltate
În primul trimestru, Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) anticipează pentru G7 o creştere economică agregat, anualizată, de 1,9%, comparativ cu ultimele trei luni din 2009, urmată de un avans de 2,3% în trimestrul al doilea.
În ultimul trimestru al anului trecut, statele membre ale organizaţiei au înregistrat o creştere economică de 3,7%.
"Activităţile economice s-au accelerat în majoritatea ţărilor din OCDE, în ultimul trimestru din 2009, cu excepţia celor din zona euro", se arată într-un comunicat al OCDE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Organizaţia anticipează, în baza datelor recente, că ritmul de dezvoltare va fi mai lent în primul semestru.
Estimările macroeconomice revizuite, aferente anului 2010, pentru cele 31 de state membre ale OCDE, vor fi prezentate la sfârşitul lunii mai.
OCDE estimează că economia americană a avansat cu 2,4% în primul trimestru, faţă de cel precedent, peste ritmul de 1,6% anticipat în noiembrie de organizaţie, dar sub avansul de 5,6% consemnat în trimestrul patru.
În trimestrul al doilea, Statele Unite vor consemna un ritm de dezvoltare de 2,3%, potrivit OCDE.
"Economia americană a dovedit rezistenţă şi activităţile economice se intensifică, susţinute de îmbunătăţirea condiţiilor pe piaţa financiară", a declarat economistul şef al OCDE, Pier Carlo Padoan.
Pentru Japonia, organizaţia prognozează o creştere de 1,1% a PIB în primul trimestru, sub ritmul de 3,8% din trimestrul patru dar peste estimarea anterioară, de 0,5%.
Economia Germaniei se va contracta cu 0,4% în primul trimestru, după stagnarea din ultimele trei luni ale anului 2009. În trimestrul al doilea, PIB-ul va avansa cu 2,8%.
Italia va înregistra în primul trimestru o creştere economică anualizată de 1,2%, urmată de un avans de 0,5% în cel de-al doilea, după declinul de 1,3% din ultimele trei luni ale anului trecut.
Franţa va avea o evoluţie mai constantă, cu o creştere de 2,3% în primele trei luni şi de 1,7% în următoarele, după avansul de 2,4% consemnat în trimestrul al patrulea.
PIB-ul Marii Britanii va urca cu 2% în primul trimestru şi cu 3,1% în cel de-al doilea. În ultimul trimestru din 2010, economia britanică a înregistrat o creştere de 1,8%.
Economia Canadei va avea un ritm de dezvoltare de 6,2% în primele trei luni, urmat de 4,5% în trimestrul al doilea, după creşterea de 5% în trimestrul al patrulea.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO