- Home
- Economic
- (19.01.2024, 09:55)
- Iulian Moşneagu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Regele Olandei riscă să piardă jumătate din salariu din cauza unei măsuri fiscale
Regele Olandei ar putea pierde în curând aproape jumătate din salariul său anual, deoarece parlamentul ţării analizează o nouă lege care ar urma să impoziteze veniturile familiei regale.
Urmărește
998 afișări
Conform constituţiei olandeze, regele Willem-Alexander şi familia sa nu trebuie să plătească impozite pe indemnizaţia anuală pe care o primesc pentru îndeplinirea îndatoririlor regale. De asemenea, în anumite circumstanţe, ei sunt scutiţi de impozite pe moştenirea şi pe bunurile lor personale, notează Politico.
Însă, în această săptămână, deputaţii din partidele D66, SP şi PvdD au depus o moţiune care ar urma să prevadă revocarea scutirii de impozite pentru indemnizaţia monarhică. Proiectul se bucură de sprijinul a două treimi din Parlament de care are nevoie pentru a fi adoptat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
"Este important ca regele să plătească şi el impozit pe venit", a declarat pentru presa locală deputatul D66 Joost Sneller. "Profesorii şi ofiţerii de poliţie fac acest lucru şi toată lumea contribuie la serviciile publice".
Premierul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care s-a opus anterior impozitării salariilor familiei regale, şi-a exprimat, de asemenea, sprijinul pentru această propunere. "Nu aş fi deloc împotriva acestui lucru, dar este extrem de complex", a declarat el.
Olanda are un sistem progresiv de impozitare a veniturilor. Rata de impozitare pentru cei care câştigă peste 75.518 euro este de 49,5%. Având în vedere că regele primeşte în prezent aproximativ 1,1 milioane de euro anual pentru îndeplinirea îndatoririlor sale regale, el ar urma să dea piardă aproximativ 500.000 de euro.
O moţiune similară a fost depusă anul trecut, dar nu a întrunit sprijinul necesar de două treimi.
Regina Máxima primeşte o indemnizaţie de 431.000 de euro, în timp ce prinţesa Amalia, care va urca într-o zi pe tron, este eligibilă pentru 300.000 de euro, dar a renunţat la această indemnizaţie în 2021. Costul total al finanţării familiei regale olandeze este de 55 de milioane de euro în 2024, o creştere de 11% faţă de bugetul din 2023.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe