- Home
- Economic
- NEW YORK, (11.03.2013, 19:50)
- Anca Dumitrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REVOLUŢIA ROBOŢILOR: Cât va valora piaţa automatizării în 2020
Anul 2013 ar putea fi anul în care roboţii ar putea deveni o forţă recunoscută, iar până în 2020 piaţa automatizărilor ar putea creşte de patru ori, la 400 de miliarde de dolari, potrivit unui analist intervievat de CNBC.
Urmărește
470 afișări
REVOLUŢIA ROBOŢILOR: Cât va valora piaţa automatizării în 2020 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Din anii ’50, când a început dezvoltarea filmelor de science fiction, oamenii au început să urmărească evoluţia roboţilor. Dar în loc să se teamă de aceste maşini, oamenii ar trebui să vadă cum să investească în ei, a declarat James Ross, manager de portofoliu la Alliance Bernstein, care crede că sectorul de profil ajunge la o masă critică, fiind pregătit pentru dezvoltare, având în vedere progresele care au avut loc în tehnologie.
"Anticipăm o schimbare rapidă a pieţei automatizării în următorii câţiva ani. Acum este de circa 100 de miliarde de dolari şi ne aşteptăm la o creştere de patru ori până în 2020, urmând să ajungă la egalitate cu comerţul electronic?, potrivit unei note de cercetare a analistului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Între companiile interesante pentru plasamente în acţiuni se află Proto Labs şi Stratasys, specializate în crearea de obiecte solide tridimensionale obţinute din modele digitale.
"Este o tehnologie cu potenţial uriaş. Va schimba industria prelucrătoare tradiţională. Nu va fi nevoie de atât de multe fabrici în China sau Africa, dacă se va dezvolta", a arătat Ross.
Alte tehnologii care sunt în dezvoltare sunt cele pentru maşinile fără şoferi şi roboţii pentru curăţenia casnică.
"Ştiu că aceste lucruri sună a science fiction, dar devin practic ştiinţă reală", a spus el.
O altă investiţie bună ar fi cea în acţiuni ale companiei FANUC, cel mai mare producător mondial de roboţi industriali, care fabrică roboţi utilizaţi în industria chineză, ca şi Intuitive Surgical, furnizor de roboţi chirurgicali.
Alliance Bernstein anticipează că vor exista două etape clare în "revoluţia automatizării". Va începe cu industria prelucrătoare, care va urca rata de creştere a pieţei mondiale a automatizărilor de la 6,5% în prezent la peste 20% după 2015. În a doua etapă, până în 2020, automatizările se vor extinde în sectorul serviciilor.
Hans Redeker, director la Morgan Stanley, consideră că viitoarea revoluţie robotică poate fi realizată dacă va exista cerere, iar aceasta poate fi încurajată de furnizori.
Dacă va avea loc o combinaţie a acestei revoluţii tehnologice, a apariţiei unor noi produse, cu schimbarea politicilor fiscale ale guvernelor, atunci putem fi optimişti, a spus Redeker.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe