România a înregistat în martie a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din UE

România a înregistrat în martie, raportat la aceeaşi lună a anului trecut, a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din Uniunea Europeană (UE), de 9,6%, fiind devansată doar de Luxemburg, potrivit Eurostat, biroul de statistică al UE.

Urmărește
593 afișări
Imaginea articolului România a înregistat în martie a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din UE

România a înregistat în martie a doua cea mai rapidă creştere a producţiei industriale din UE (Imagine: Shutterstock)

La nivelul UE, producţia industrială ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare a avansat anual cu 0,5% în martie.

Luxemburg şi România au fost urmate de Ungaria, cu 8,1%, şi Cehia, cu 7,2%. Belgia, Cipru şi Austria nu au furnizat date, iar dintre cele 25 de ţări membre rămase, 14 au consemnat creştere, iar 11 scădere a producţiei industriale faţă de luna martie a anului trecut, se arată într-un comunicat al Eurostat.

În zona euro, producţia industrială a scăzut cu 0,1%.

Raportat la luna februarie, producţia industrială ajustată sezonier şi în funcţie de numărul de zile lucrătoare a scăzut cu 0,2% în UE şi cu 0,3% în zona euro.

Cele mai mari creşteri au fost consemnate în Irlanda, cu 5,6%, Danemarca, cu 3,1%, şi Slovenia, cu 2%, în timp ce scăderile cele mai puternice au fost raportate de Portugalia, cu 4,8%, Lituania, cu 3,7%, şi Suedia, cu 2,5%.

România a înregistrat un avans de 1,1% în martie, faţă de februarie, rată de creştere egală cu cele ale Estoniei, Luxemburgului şi Maltei.

Dintre statele care au transmis informaţii către Eurostat, 14 au avut o evoluţie pozitivă, în timp ce 11 au consemnat scădere. Belgia, Cipru şi Austria nu au raportat date.

Indicatorul producţiei industriale măsoară evoluţia volumului producţiei din industrie, excluzând sectorul construcţiilor. Eurostat foloseşte la calculul mediei din UE şi zona euro estimări pentru ţările care nu au transmis date.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici