- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (12.08.2014, 16:31)
- Ioan Dornescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România INTERZICE zborurile internaţionale care îi încalcă interesele sau obligaţiile externe
Accesul în spaţiul aerian românesc al aeronavelor care efectuează zboruri internaţionale nu va fi autorizat dacă există o decizie în acest sens fundamentată pe apărarea "intereselor esenţiale" ale României sau pe respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate prin tratatele internaţionale.
Urmărește
1386 afișări
România INTERZICE zborurile internaţionale care îi încalcă interesele sau obligaţiile externe (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"Un zbor internaţional, cu sau fără decolare/aterizare de pe/pe teritoriul României, al unei aeronave care îndeplineşte condiţiile şi cerinţele de autorizare prevăzute la art. 3, 4 şi 5 nu este autorizat să fie executat în spaţiul aerian naţional dacă există o decizie în acest sens fundamentată pe apărarea intereselor esenţiale ale României sau pe respectarea obligaţiilor şi angajamentelor asumate de România prin tratatele internaţionale la care este parte", se arată într-un proiect de hotărâre de guvern elaborat de Ministerul Transporturilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rusia și Iran și-au conectat sistemele naționale de plată, într-o mișcare semnificativă către dedolarizare. În primă fază, iranienii vor putea retrage ruble din Rusia
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
Proiectul vizează modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului 912/2010 pentru aprobarea procedurii de autorizare a zborurilor în spaţiul aerian naţional, precum şi a condiţiilor în care decolarea şi aterizarea aeronavelor civile se pot efectua şi pe alte terenuri sau suprafeţe de apă decât aerodromurile certificate.
Decizia prin care un zbor internaţional nu este autorizat se comunică Autorităţii Aeronautice Civile Române în cazul unei aeronave civile, respectiv Ministerului Apărării Naţionale, în cazul unei aeronave de stat, de către Ministerul Afacerilor Externe.
Autoritatea Aeronautică Civilă Română informează operatorul aeronavei civile, Ministerul Apărării Naţionale şi ROMATSA cu privire la neautorizarea zborului care face obiectul deciziei.
Pentru aeronavele de stat, decizia se comunică operatorului pe canale diplomatice.
"În cazul în care zborul neautorizat este continuat, împotriva aeronavei în cauză se acţionează potrivit dispoziţiilor Legii nr. 257/2001 privind modul de acţiune împotriva aeronavelor care utilizează neautorizat spaţiul aerian al României", se arată în proiectul de act normativ.
Autorii proiectului propun şi completarea unui articol al HG 912/ 2010 printr-un alineat care prevede că orice zbor internaţional în spaţiul aerian naţional nu este autorizat dacă aeronava are la bord bunuri sau persoane care, conform obligaţiilor sau angajamentelor asumate de România prin tratatele internaţionale la care este parte sau a unor sancţiuni internaţionale fac obiectul unor restricţii la survolul prin spaţiul aerian naţional.
"În acest fel, orice operator aerian va fi obligat să verifice dacă încărcătura comercială pe care urmează să o transporte prin spaţiul aerian naţional nu face obiectul unor restricţii impuse prin sancţiuni internaţionale", se arată în nota de fundamentare.
Cadrul legal actual nu face distincţie, în ceea ce priveşte procedura de autorizare a zborurilor în spaţiul aerian naţional, între aeronavele cu pilot şi cele fără pilot la bord, operatorilor celor fără pilot fiindu-le foarte dificil să îndeplinească cerinţele de autorizare generale, mai notează autorii proiectului.
În aceste condiţii, proiectul de act normativ urmăreşte şi completarea HG 912/2010 cu prevederi specifice operării aeronavelor fără pilot.
Citește pe alephnews.ro: Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană nu ar fi mâncat la restaurant! Administratorul rupe tăcerea: ce a făcut afaceristul la masă. Răsturnare de situație
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe