România, locul 54 din 75 de ţări la utilizarea angajaţilor sezonieri, ocazionali sau temporari

România se află pe locul 54 la nivel global într-un top privind utilizarea forţei de muncă de contingenţă, la care firmele apelează ocazional, sezonier, temporar sau cu timp parţial, în 75 de state, primele locuri fiind ocupate de Hong Kong, SUA şi China, iar ultimul de Venezuela.

Urmărește
167 afișări
Imaginea articolului România, locul 54 din 75 de ţări la utilizarea angajaţilor sezonieri, ocazionali sau temporari

România, locul 54 din 75 de ţări la utilizarea angajaţilor sezonieri, ocazionali sau temporari (Imagine: Gabriel Petrescu / Mediafax Foto)

"Într-o competiţie cu adevărat globală pentru resurse, investiţii şi pieţe, forţa de muncă reprezintă un avantaj competitiv, iar angajatorii sunt din ce în ce mai atenţi la flexibilitatea şi uşurinţa cu care îşi pot planifica şi eficientiza resursele umane. Forţa de muncă de contingenţă este exact cea la care angajatorii apelează pentru a gestiona schimbările din ce în ce mai frecvente ale mediului de afaceri, deci accesibilitatea şi eficienţa ei sunt un indicator important al atractivităţii unei pieţe", a explicat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Astfel, România se situează pe locul 54, cu o valoare medie a indicelui, fiind devansată de Polonia (20), Cehia (34), Bulgaria (49) şi Serbia (53) şi aflându-se în faţa unor state precum Rusia, Spania, Germania şi Grecia.

Conform indicelui Manpower, care măsoară şi urmăreşte forţa de muncă de contingenţă din punct de vedere al disponibilităţii acesteia, al eficienţei costurilor de utilizare, al productivităţii şi al cadrului de reglementare, cea mai favorabilă piaţă este cea din Hong Kong, urmată îndeaproape de piaţa forţei de muncă din SUA.

"Pe locul 3 în clasamentul pe baza valorii Indicelui Forţei de Muncă de Contingenţă se situează China, favorizată de un număr mare de lucrători disponibili şi o industrie dinamică, care au permis ţării să avanseze de pe locul 16 în clasamentul pe 2013 la poziţia actuală, în ciuda schimbărilor de cadru legislativ şi a variaţiilor de tarife orare", se arată în comunicatul Manpower.

Pe de altă parte, Australia a scăzut în clasament de pe locul 4 în 2013 pe locul 15, ca urmare a creşterii tarifelor salariale orare în industria prelucrătoare şi a scăderii forţei de muncă disponibile. Pe ultima poziţie din clasament se situează Venezuela, pe fondul unui cadru de reglementare stufos, care nu permite nici concedierile în caz de restructurare a activităţii companiei.

"Gestionarea afacerilor globale şi a unei forţe de muncă la fel de globale prezintă provocări uriaşe pentru companii, care sunt nevoite să-şi alinieze cum se cuvine resursele şi să integreze cât mai bine talentele, utilizându-le holistic", a arătat Kip Wright, vicepreşedinte senior al ManpowerGroup Solutions.

Ţările incluse în raportul privind Indicele forţei de muncă de contingenţă (IFMC) sunt evaluate pe baza a peste 50 de indicatori statistici şi caracteristici ale pieţei, care influenţează forţa de muncă de contingenţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici