- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (01.05.2016, 09:50)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România nu mai apare în topul bancherilor europeni cu câştiguri de peste un milion de euro pe an
România nu mai are niciun bancher în topul câştigurilor din sectorul bancar european aferente anului 2014, publicat de Autoritatea Bancară Europeană, după ce în 2013 era prezentă cu doi reprezentanţi.
Urmărește
905 afișări
România nu mai apare în topul bancherilor europeni cu câştiguri de peste un milion de euro pe an
În raportul publicat de EBA în primăvara anului trecut pentru câştigurile din 2013 figurau doi bancheri români cu un câştig anual de peste un milion de euro - unul din top management şi celălalt din investment banking.
Pe aceeaşi poziţie se afla Finlanda, iar Grecia era în top cu un singur bancher.
În 2010 România avea un singur bancher cu salariu de peste 1 mil. euro, în 2011 a lipsit din statistici, iar în 2012 figura cu un bancher.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum ne schimbă bătrânețea preferințele sociale? Când este perioada cea mai bună pentru a-ți face prieteni
-
Giorgia Meloni demisionează din funcţia de preşedinte al grupului Conservatorilor şi Reformiştilor Europeni
-
Marea Britanie, în „contact diplomatic” cu rebelii sirieni. Anunţul ministrului de Externe
-
Sondaj CNN: Ce aşteptări au americanii de la următorul mandat obţinut de Donald Trump şi care este percepţia lor
Câştigul bancherilor români era de circa 83.000 de euro pe lună şi 4.000 de euro pe zi. Acesta înseamnă un câştig de 200 de ori mai mare decât salariul mediu pe economie şi de peste 20 de ori mai mare decât salariul de atunci al preşedintelui şi premierului României.
Bancherii continuă să fie printre cel mai bine plătiţi angajaţi din economia românească, cu un salariu mediu lunar de peste 4.000 de lei. Băncile locale au plătit anul trecut angajaţilor o sumă totală de 5 mld. lei (peste 1 mld. euro) în contul salariilor şi bonusurilor de performanţă. Cheltuielile cu personalul alături de cheltuielile administrative sunt cele mai mari costuri ale băncilor.
Anii de criză nu au adus o ajustare importantă a nivelului salariilor din bănci. Deşi sistemul a trecut prin restructurări masive în perioada de criză şi a înregistrat pierderi nete agreate de 3 miliarde de lei în şase ani, câştigul mediu al bancherilor nu a suferit corectări majore, ci, din contră, a crescut cu circa o treime din 2009 încoace.
Anul 2015 a adus un profit record de circa 4,9 mld. lei la nivelul întregului sistem bancar, comparabil cu cel din anul de boom 2008, când economia şi creditarea duduiau. Pierderile cumulate adunate de sectorul bancar după 2008 s-au apropiat de 8 miliarde de lei.
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto al Siriei spune „nu este interesat de noi conflicte”, în contextul atacurilor israeliene asupra țării
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
De ce e sperială ziua în care Mircea Diaconu a murit! Silviu Biriș: Nimic nu este întâmplător în viața asta
CANCAN.RO
Mihai Voropchievici ne spune care sunt cele 2 zodii binecuvântate de Univers în ultimele 2 săptămâni din 2024
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe