- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (10.01.2019, 15:26)
- Departamentul Economic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România ocupă ultimul loc în Europa la cheltuieli de cercetare şi dezvoltare
România se află, cu 0,5% din PIB, pe ultimul loc în Europa în funcţie de ponderea cheltuielilor de cercetare – dezvoltare (R&D), media europeană fiind de 2,7% din PIB, iar prima clasată, Suedia, aloca 3,3% din PIB, conform Eurostat.
Urmărește
300 afișări
România ocupă pe ultimul loc în Europa la cheltuieli de cercetare – dezvoltare în PIB
Înaintea României se află Letonia (0,51%), Malta (0.55%), Cipru (0,56%), Bulgaria (0,75%), Croaţia (0,86%), Lituania şi Slovacia (0,88%).
În 2017, cele mai mari ponderi ale cheltuielilor R&D în PIB se înregistrau în Suedia (3,33%) Austria (3,16%), Danemarca (3,06%) Germania (3,02%), Finlanda (2,76%), Belgia (2,58%) şi Franţa (2,25% în 2016).
Cheltuielile pentru R&D în 2017 au fost de 320 de miliarde de euro în Europa, în perioada menţionată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Ponderea cheltuielilor pentru cercetare din Europa este mai redusă decât în Coreea de Sud (4,22%), Japonia (3,28%) şi Statele Unite (2,76%), la acelaşi nivel cu China (2,06%) şi peste Rusia (1,1%) şi Turcia (0,96%).
O creştere la 3% din PIB a cheltuielilor pentru cercetare şi dezvoltare în UE este unul din obiectivele strategiei Europa 2020.
Companiile acumulează 66% din totalul cheltuielilor R&D, urmate de universităţi (22%), sectorul guvernamental (11%) şi ONG (1%). Companiile deţin cea mai mare pondere în ansamblul cheltuielilor R&D în Slovenia (75%), Ungaria (73%), Irlanda şi Suedia (71%), Bulgaria şi Austria (70%), Germania (69%), Belgium and Regatul Unit (68%).
Sectorul guvernamental deţine cea mai mare pondere în România (32%), Lituania (28%), Luxemburg şi Letonia (26%), iar universităţile în Letonia (47%), Portugalia (43%), Cipru (42%) şi Estonia (40%).
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Citește și: Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR: De la 1 ianuarie, am avut noi măsuri care schimbă datele pe piaţa valutară şi interbancară
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe