- Home
- Economic
- PARIS, (24.10.2014, 10:55)
- Luiza Chiroiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
România, pe locul 12 la nivel mondial la producţia de vin
România a înregistrat în acest an, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, o scădere de 20% a producţiei de vin, la 4,1 milioane de hectolitri, dar ocupă locul al 12-lea în topul producătorilor la nivel mondial, potrivit Organizaţiei Internaţionale a Viţei-de-vie şi Vinului.
Urmărește
1958 afișări
România, pe locul 12 la nivel mondial la producţia de vin (Imagine: Andreea Dumbraveanu/Mediafax Foto)
Şi alte ţări din Europa de Est au fost afectate de vremea neprielnică. Astfel, Bulgaria a consemnat o reducere mai mare decât România în ceea ce priveşte producţia de vin, de 30%, la 1,2 milioane de hectolitri, iar Slovacia a înregistrat un declin al producţiei de 16% în acest an faţă de 2013.
Ungaria este singura ţară din regiune a cărei producţie a consemnat un avans uşor, de 3%, la 2,2 milioane de hectolitri în 2014, potrivit comunicatului organizaţiei.
Dintre ţările din Europa de Est, România este cel mai bine clasată în topul întocmit de organizaţie, pe locul 12. Ungaria ocupă locul 16, iar Bulgaria locul 18.
Franţa a redevenit cel mai mare producător de vin la nivel mondial, cu o creştere de 10% a producţiei în acest an, la 46,2 milioane de hectolitri, după ce a fost devansată de Italia în urmă cu doi ani.
Italia şi Spania ocupă locurile 2 şi 3, în condiţiile în care anul acesta producţia de vin a celor două ţări a scăzut cu 15%, la 44,4 milioane de hectolitri şi, respectiv 19%, la 37 milioane de hectolitri, faţă de anul trecut.
La nivel global, organizaţia estimează că producţia de vin a scăzut cu 6%, la 271 milioane de hectolitri.
Datele organizaţiei arată, de asemenea, că 80% din producţia mondială de vin provine din 10 ţări, şi anume Franţa, Germania, Spania, Italia, Statele Unite, Chile, Argentina, Afruca de Sud, China şi Australia.
Clasamentul Organizaţiei Internaţionale a Viţei-de-vie şi Vinului ia în considerare doar producţia de vin, excluzând producţia de must şi sucuri.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe